Νέο ΕΣΠΑ: Ενίσχυση για πάνω από 25.000 επιχειρήσεις – Στο επίκεντρο η έρευνα και οι καινοτόμες δράσεις

0

Τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν μέσω του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, με τη χρηματοδότηση δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη για τη στήριξη του νέου ΕΣΠΑ στις ΜμΕ στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, από τις επιχειρήσεις αυτές 3.300 είναι νέες επιχειρήσεις, ενώ πάνω από 6.500 είναι επιχειρήσεις με δράσεις έρευνας και καινοτομίας και 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: «Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις αγωνίες της αγοράς, τις ανάγκες των επαγγελματιών, σχεδιάσαμε φιλόδοξα το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, το γνωστό ΕΠΑΝΕΚ στο τρέχον ΕΣΠΑ με τους πόρους του να αγγίζει περίπου τα 4 δισ. ευρώ. Με τη χρηματοδότηση σχετικών δράσεων προσδοκούμε στην ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων, εκ των οποίων 3.300 νέες, αλλά και στην ενίσχυση περισσότερων από 6500 επιχειρήσεων με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων στις νέες συνθήκες αγοράς. Οι ενισχύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 12.000 νέων θέσεων εργασίας και την εισαγωγή σημαντικών καινοτομιών στις διαδικασίες των επιχειρήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ