Οι δράσεις της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για τον Ιούνιο

0

Ένα διεθνές πολυμεσικό φεστιβάλ – παρακαταθήκη για την Ελευσίνα σε 45 σημεία της πόλης, πρωτότυπες παραστάσεις χορού από την Ακαδημία Χορογραφίας, θεατρικές πρεμιέρες και in situ περφόρμανς, καθώς και διεθνή συνέδρια αφιερωμένα στους επαγγελματίες του πολιτισμού, εργαστήρια φωτογραφίας και προφορικής ιστορίας και γνωριμία με το νεοσύστατο κοινοτικό ραδιόφωνο της πόλης!

Το εργαστήρι «Η Ελευσίνα αφηγείται τις μνήμες της» στόχο έχει τη δημιουργία μιας ομάδας προφορικής ιστορίας της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στην προφορική ιστορία και θα διδαχθούν τις τεχνικές της συνέντευξης με στόχο να δημιουργηθεί ένα οπτικοακουστικό αρχείο προφορικών μαρτυριών των κατοίκων της πόλης.

1 – 28 IOYΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 134 |  ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

Ένα έργο πολεοδομικής σκηνογραφίας και κοινωνικής τέχνης: το κόκκινο χαλί επικαιροποιεί τον μύθο της Περσεφόνης με τη μυστηριακή εμφάνιση-εξαφάνισή του και το τελετουργικό των κινήσεών του καθώς το μετακινούν οι συμμετέχοντες από γειτονιά σε γειτονιά.

1 – 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 37 | ΦΩΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

To Mυστήριο 37 Φωνές της Ελευσίνας είναι μία συμμετοχική δράση με στόχο τη δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού από τους κατοίκους της πόλης και μιας καλλιτεχνικής περιπατητικής εγκατάστασης με τη μορφή ενός ραδιοπεριπάτου.

5 ΙΟΥΝΙΟΥ

MYΣTHPIO 62 |  ΝΥΧΤΕΣ ΒΡΑΔΥΤΗΤΑΣ – ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Οι Νύχτες βραδύτητας – Ομιλίες για τον χρόνο, μια δράση που ξεκίνησε το 2018 σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και εξελίσσεται από το 2021 μέχρι και σήμερα στον ατμοσφαιρικό περίβολο του Αγίου Νικολάου, θέτει αυτή τη φορά στο επίκεντρο την έννοια του χρόνου της εγκατάλειψης.

7 – 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 79 | BEYOND THE OBVIOUS CONFERENCE 2023

Το Μυστήριο 79 Beyond the Obvious Conference 2023 με θέμα “Handle with Care | Culture for Social Well-being” στοχεύει να διερευνήσει συλλογικά τη σημασία της φροντίδας ως ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για τις κοινωνίες μας και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε αυτό οι επαγγελματίες του πολιτισμού. Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο συνέδριο έχουν ολοκληρωθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ