Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες

0

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας (10/10) στο Κίεβο. Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε την είδηση, σύμφωνα με το Sky News.

Χάος στο κέντρο της πόλης

Μάλιστα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης στο κρατικό δίκτυο Suspilne, από τις εκρήξεις υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Στο κέντρο της πόλης επικράτησε χάος, με καπνούς, φωτιές και φλεχόμενα οχήματα. Η γαλλική Figaro κάνει λόγο για τρεις εκρήξεις που σημειώθηκαν γύρω στις 08:15 (τοπική ώρα). Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν στην πόλη.

Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής στην πόλη, με φωτιές σε δρόμους, κατεστραμμένα οχήματα και κόσμο να τρέχει πανικόβλητος και πυροσβεστικά οχήματα να σπεύδουν σε πολλά σημεία.

Οι εκρήξεις ενδέχεται να αποτελούν απάντηση για την έκρηξη στη γέφυρα Κερτς

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται οι εκρήξεις στο Κίεβο να αποτελούν μία πρώτη απάντηση της Μόσχας στην έκρηξη που σημειώθηκε στη γέφυρα του Κερτς, , η οποία ενώνει Ρωσία και Κριμαία, το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Για “τρομοκρατική” ενέργεια έκανε λόγο ο Πούτιν αναφερόμενος στην έκρηξη της γέφυρας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το βράδυ της Κυριακής (09/10) τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες για την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή «τρομοκρατική».

«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν σε μια συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ