ο Άγιος Δημήτριος οργανώνει την ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα: “Η βία στην πόλη”

0
Η πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, θα πραγματοποιηθεί:

📌 Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Αγίου Δημητρίου 55).

Θα μιλήσουν:

  •  Ο Ευάγγελος Κωνσταντίνου • Κοινωνικός Ψυχολόγος (MSc), Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων ”ΗΛΙΟΣ”.

⚜️Θέμα: «Εκφάνσεις της βίας στην πόλη. Το παράδειγμα του σχολικού εκφοβισμού. Αιτίες, αντιμετώπιση και πρόληψη ενός σύνθετου φαινομένου».

  •  Η Μαρία Μαυρογεώργη • Κοινωνική Λειτουργός, Κοινωνική Υπηρεσία Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας Δήμου Αγίου Δημητρίου.

⚜️Θέμα: «Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας».

💬 Μερικά σημαντικά λόγια από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης ΗΛΙΟΣ των Δήμων Αγίου Δημητρίου & Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνου Ευάγγελο, για το θέμα της εκδήλωσης:

❌ Επ’ αφορμή της έξαρσης των περιστατικών βίας στη χώρα μας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιήσει αυτή την ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης με στόχο την προσπάθεια κατανόησης και απόδοσης των όρων του σύνθετου αυτού φαινομένου.

❌ Η βία, λέξη ομόρριζη με τη λέξη βίος, στο ξέσπασμα της αποκαλύπτει την αδυναμία της σκέψης, την ανεπάρκεια της ψυχικής λειτουργίας του υποκειμένου να επεξεργαστεί τις εξωτερικές και εσωτερικές του εντάσεις και διεγέρσεις, να διαχειριστεί τον θυμό του και να αναζητήσει λειτουργικές λύσεις στις δυσκολίες.

❌ Σταχυολογώντας μορφές και όψεις του φαινομένου της βίας σε διάφορα πεδία όπου εκδηλώνεται, θα εστιάσουμε στην βία που έχει ως σημείο αναφοράς της το χώρο του σχολείου, επιχειρώντας να απαντήσουμε στο ερώτημα:

 
❓ «Τι ευνοεί την εκδήλωση βίαιης συμπεριφοράς ιδιαιτέρως σήμερα»❔

Κωνσταντίνου Ευάγγελος, Κοινωνικός Ψυχολόγος (MSc), Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής, Επ. Υπεύθυνος Κέντρου Πρόληψης ΗΛΙΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ