Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την Αγία Ζώνη της Παναγίας

0

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε την Κυριακή 13/11/2022, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για την Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Ο κ. Μώραλης και οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και κ. Γρηγόρης Καψοκόλης προσέφεραν – εκ μέρους των Πειραιωτών και του Δημοτικού Συμβουλίου – στον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, τα δύο σύμβολα της πόλης, τον λέοντα του Πειραιώς και την αρχαία τριήρη, προκειμένου να κοσμούν την Μονή Βατοπαιδίου.

Στη συνέχεια, η Δημοτική Αρχή παρέθεσε γεύμα στο Μικρολίμανο, προς τιμήν του Ηγούμενου και των μοναχών της Μονής του Βατοπαιδίου.

 

Η Αγία Ζώνη είναι το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο, το οποίο σώζεται από τον επίγειο βίο της Παναγίας, εξήλθε για πρώτη φορά από το Άγιο Όρος μετά την πανδημία, ενώ χιλιάδες κόσμου προσήλθαν όλες αυτές τις ημέρες στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να την προσκυνήσουν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Διανύσαμε μια σημαντική και μοναδική εβδομάδα με την παρουσία της Αγίας Ζώνης της Μονής Βατοπαιδίου στον Πειραιά. Θα ήθελα να μεταφέρω εκ μέρους των Πειραιωτών τις ευχαριστίες στον Μητροπολίτη μας διότι με τις άοκνες προσπάθειές του κατέστη εφικτό να έρθει η Αγία Ζώνη στον Πειραιά, όπως και στον Γέροντα Εφραίμ, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη εξέρχεται από το Άγιο Όρος μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Εκτιμώ ότι οι προσπάθειες αυτές δικαιώθηκαν από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Όλες τις προηγούμενες ημέρες, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, με χιλιάδες Πειραιώτες και όχι μόνο να περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους, ώστε να αποδώσουν την πρέπουσα τιμή σε αυτό το ιστορικό κειμήλιο. Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της Αγίας Ζώνης, ήταν ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη μας και εύχομαι με την αγαστή συνεργασία μεταξύ Μητρόπολης Πειραιά και Μονής Βατοπαιδίου να έρθουν κι άλλα κειμήλια στην πόλη μας. Ο κόσμος του Πειραιά αγαπά την Εκκλησία, την ιστορία, τη θρησκεία μας και το έδειξε αυτές τις ημέρες. Σας ευχαριστούμε θερμά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ