Ο Π. Χρηστίδης για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

0

Στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εστίασε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ψηφοδέλτιο έχει τα περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά από οποιοδήποτε άλλο και στοχεύει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος τόσο για την Ελλάδα όσο συνολικά για την Ευρώπη.

Αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ψήφου, στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες, καλώντας άπαντες να συμμετάσχουν και να επιλέξουν βάσει πολιτικής ταυτότητας. «Οι πολίτες στις ευρωπαϊκές εκλογές πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι αποφασίζεται το μέλλον μας κατά 80% στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ψήφος τους μετράει και σε αυτή την ψήφο πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο πολιτικοί».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι την επομένη το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο ενισχυμένο και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής πολιτικής, αναγκαίας για την αλλαγή πορείας του τόπου. «Εμείς λέμε ότι πρέπει να πάει ένα μήνυμα με την ψήφο στις ευρωεκλογές. Και φυσικά το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο και σοβαρό, την επόμενη μέρα, θα πάρει πρωτοβουλίες για να φτιάξει τη μεγάλη Κεντροαριστερά, η οποία θα διαμορφώσει έναν άλλο δρόμο».

Ο Παύλος Χρηστίδης εξέφρασε την άποψη ότι οι ευρωβουλευτικές ομάδες, που θα προκύψουν από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπερασπιστούν με επάρκεια τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και γι’ αυτό – όπως είπε – θα κριθούν.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιεσμένος από τις δημοσκοπήσεις, που τον δείχνουν κάτω από 30%, αναιρεί όσα έλεγε πριν από έναν χρόνο για ψηφοδέλτιο της ΝΔ με πολιτικά χαρακτηριστικά, μακριά από lifestyle επιλογές και γνωστά πρόσωπα. Αυτό δείχνει αφενός το πρόβλημα της ΝΔ που χάνει 10 μονάδες, έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές, αφετέρου τον τρόπο που βλέπει τις ευρωεκλογές και όσους θα μας εκπροσωπήσουν εκεί. Γιατί ναι, θεωρώ ότι η Δημοκρατία μας δεν μπορεί να νομοθετεί με τηλέφωνα δημοσιογράφων στους πρωθυπουργούς», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ