Ο σεισμός… κατάπιε τους δρόμους της Τουρκίας-ΒΙΝΤΕΟ

0

 

Η ισχυρή σεισμική δόνηση των 7,8 ρίχτερ είχε τρομερές συνέπειες και για το οδικό σύστημα της πληγείσας περιοχής.

Οι εικόνες και τα πλάνα μπορεί να θυμίζουν κατεστραμμένα τοπία από χολιγουντιανή παραγωγή.

Δυστυχώς, όμως, αυτά συνέβησαν στην πραγματικότητα με δρόμους να ανοίγουν στα δύο, γέφυρες να πέφτουν σαν χάρτινες και αυτοκίνητα να τα καταπίνει η γη. Και ο Ερντογάν μπορεί να διεμήνυσε πως θα φτιάξει τα πάντα μέσα σε ένα χρόνο, αλλά κανείς δεν τον πιστεύει αφού θα περάσει τουλάχιστον μία δεκαετία προκειμένου η περιοχή να επανέλθει στην κανονικότητά της.

Αυτός ήταν ο πιο καταστροφικός σεισμός που χτύπησε την Τουρκία από το 1999, γέμισε τους δρόμους με πελώριους σωρούς από συντρίμμια και κατέστρεψε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Άφησε όσους επέζησαν άστεγους, να ψάχνουν απεγνωσμένα αγνοούμενους συγγενείς, σοκαρισμένους, να προσπαθούν ακόμα να χωνέψουν τι τους συνέβη.

Μαζί με άλλες ομάδες και σωστικά συνεργεία τα παλικάρια της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στον εντοπισμό επιζώντων αλλά με τις ελπίδες να σβήνουν με τον απολογισμό να έχει ξεπεράσει τους 24.500 νεκρούς.

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έκανε ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτζάν έκανε λόγο για 184.000 ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια. «Περίπου 6.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει. Κάτι τέτοιο αντιστοιχεί σε 48.000 διαμερίσματα με μέσο όρο 4 άτομα σε κάθε από αυτό. Περίπου 8.000 άτομα έχουν διασωθεί».

ΠΗΓΗ: newsauto.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ