Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

0

Τον θάνατο του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας ο 81χρονος πολιτικός πέθανε στο σπίτι του βράδυ της Τρίτης.

O Σόιμπλε ο οποίος ήταν βουλευτής στη Bundestag για 50 χρόνια, αφήνει πίσω του την 80χρονη σύζυγό του Ίνγκεμποργκ, τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

Ποιος ήταν

O Σόιμπλε, ο οποίος βοήθησε στη διαπραγμάτευση της επανένωσης της Γερμανίας το 1990 αλλά και ως υπουργός Οικονομικών ήταν κεντρική φιγούρα στην προσπάθεια να βγει η Ευρώπη από την κρίση χρέους περισσότερο από δύο δεκαετίες αργότερα, γράφει το Associated Press.

Ο Σόιμπλε έγινε υπουργός Οικονομικών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τον Οκτώβριο του 2009, λίγο πριν οι αποκαλύψεις για το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας πυροδοτήσουν την κρίση που κατέκλυσε την ήπειρο και απείλησε να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομική τάξη, αναφέρει το μέσο.

Μακροχρόνιος υποστηρικτής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ενότητας, επιδίωξε να γίνει πρωταγωνιστής μιας πολυετούς προσπάθειας που αποσκοπούσε σε βαθύτερη ολοκλήρωση και αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες στην Ένωση. Όμως η Γερμανία δέχθηκε επικρίσεις για την επιμονή που έδωσε στη λιτότητα και την δημοσιονομική πειθαρχία

Μετά από οκτώ χρόνια ως υπουργός Οικονομικών, ο Σόιμπλε εδραίωσε την ιδιότητά του ως γηραιότερος πολιτικός άνδρας με το να γίνει πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου, το τελευταίο βήμα σε μια μακρά πολιτική καριέρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ