Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που ήταν δέκτης μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο – Μόλις δύο μήνες μετά την επέμβαση

0

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο.

Δύο μήνες μετά την επέμβαση, ο Ντέιβιντ Μπένετ πέθανε σε ηλικία 57 ετών, καθώς η υγεία του είχε επιδεινωθεί, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (9/3) το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από το νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η κατάσταση της υγείας του Μπένετ «είχε αρχίσει να επιδεινώνεται πριν από μερικές ημέρες. Όταν κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο να αναρρώσει, του παρασχέθηκε ανακουφιστική φροντίδα».

«Η καρδιά λειτούργησε πολύ καλά για αρκετές εβδομάδες, χωρίς καμιά ένδειξη απόρριψης», γνωστοποίησε επίσης το νοσοκομείο. Μετά την εγχείρηση, «ο ασθενής μπόρεσε να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να συμμετάσχει σε δραστηριότητες φυσικοθεραπείας για να τον βοηθήσουν να ανακτήσει δυνάμεις».

Ο Μπένετ ήταν σε θέση να επικοινωνεί με την οικογένειά του τις τελευταίες ώρες της ζωής του, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

 

Η εγχείρηση

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Ιανουάριο ο Μπένετ έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση καρδιάς ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Η πειραματική επτάωρη επέμβαση είχε πραγματοποιηθεί από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, στη Βαλτιμόρη.

Οι γιατροί είχαν υπογραμμίσει τότε πως είναι ακόμη νωρίς για να πουν με βεβαιότητα ότι η μεταμόσχευση είναι επιτυχής και ότι η καρδιά του ζώου θα λειτουργήσει στο ανθρώπινο σώμα χωρίς πρόβλημα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ