Πανελλήνιες εξετάσεις 2022: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα – 2 Ιουνίου η πρεμιέρα – Πότε κλείνουν τα σχολεία

0

Το πρόγραμμα για τις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής από το υπουργείο Παιδείας, «πιο νωρίς φέτος, με στόχο το βέλτιστο προγραμματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τις ημερομηνίες που προβλέπεται ότι θα κλείσουν φέτος τα σχολεία όλων των βαθμίδων με πρώτα τα λύκεια, μετά τα γυμνάσια και τελευταία τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Πότε κλείνουν τα σχολεία

Νηπιαγωγεία – Δημοτικά: 15 Ιουνίου 2022

Γυμνάσια: 30 Μαΐου 2022

ΓΕΛ-ΕΠΑΛ: 20 Μαΐου 2022

Έναρξη εξετάσεων

ΓΕΛ ημερήσια-εσπερινά: 3 Ιουνίου 2022

ΕΠΑΛ ημερήσια-εσπερινά: 2 Ιουνίου 2022. 

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελλήνιων εξετάσεων που ανακοινώθηκε πρεμιέρα θα κάνουν οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Τη Δευτέρα 6/6 ακολουθούν Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, Τετάρτη 8/6 Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική ενώ οι εξετάσεις ολοκληρώνονται σε αυτή την κατηγορία την Παρασκευή 10/6 με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες και η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

 Ειδικά-μουσικά μαθήματα

Σε ότι αφορά τις εξετάσεις στα ειδικά και μουσικά μαθήματα, αυτές θα ξεκινήσουν 18 Ιουνίου με την εξέταση στα Αγγλικά, ενώ θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου με Ιταλικά.

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2022-23 ορίστηκε το διάστημα από την Τετάρτη 15-6-2022 μέχρι και την Τρίτη 28-6-2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ