Πριμ παραγωγικότητας στο Δημόσιο έως 15%: Τι προβλέπει νέο νομοσχέδιο

0

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, μέσω του νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις ερχόμενες ώρες, προβλέπεται δέσμη κινήτρων ως ανταμοιβή των υπαλλήλων στον Δημόσιο Τομέα για την υλοποίηση συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων. Το πριμ αυτό «δεν μπορεί να υπερβαίνει, ανά έτος, το 15%», όπως αναφέρεται σχετικά.

 

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Όπως αναφέρεται σχετικά και στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιείται έργο του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας νέας διαδικασίας, ενός συστήματος κινήτρων-αμοιβών για δημόσιους φορείς και δημοσίους υπαλλήλους.

Στην κατεύθυνση αυτή, με τις εν λόγω διατάξεις καθιερώνεται ένα σύστημα κινήτρων σε πιλοτική βάση ως ανταμοιβή των υπαλλήλων για την υλοποίηση συγκεκριμένων και προσυμφωνημένων στόχων, σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες.

 

 

Βασικά σημεία διαδικασίας

– Προσδιορισμός στόχων:

Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων: Προσδιορισμός συγκεκριμένων, ποσοτικών στόχων από το Υπουργικό Συμβούλιο

Έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων: Προσδιορισμός κριτηρίων και συστήματος στοχοθεσία με ΚΥΑ Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού

Υλοποίηση δημοσιονομικών στόχων: Προσδιορισμός ποσοτικών στόχων από τον Υπουργό Οικονομικών

– Με απόφαση Προϊσταμένου Διεύθυνσης καθορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων, οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα στην υλοποίηση των τιθέμενων στόχων και έργων, οι οποίοι λαμβάνουν επιπλέον ανταμοιβή.

 

Οικονομική Ανταμοιβή

α) 20.000.000 ευρώ (Ετήσια Σχέδια Δράσης των Υπουργείων)

β) 10.000.000 ευρώ (Έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων)

γ) 5.000.000 ευρώ (Υλοποίηση δημοσιονομικών στόχων)

 

Επιδιωκόμενοι Στόχοι

Η επιτάχυνση της υλοποίησης συγκεκριμένων στόχων των Ετησίων Σχεδίων Δράσης, των έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, των συγχρηματοδοτούμενων έργων και των δημοσιονομικών στόχων

 

Η ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων

Η προώθηση του έργου των οικονομικών υπηρεσιών, οι οποίες με αυτό τον τρόπο καθίστανται ελκυστικότερες

Η θέσπιση κινήτρων μέσω της αναγνώρισης της συμβολής των υπαλλήλων

Η ενίσχυση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των υπαλλήλων

Η αποτροπή της αποδυνάμωσης των οικονομικών υπηρεσιών λόγω μετακίνησης (αποσπάσεων ή μετατάξεων) των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ