Πόλεμος στην Ουκρανία: Ένας νεκρός από ρωσική πυραυλική επίθεση σε πόλη της ανατολικής Ουκρανίας

0

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας σε κτίριο διαμερισμάτων στην ανατολική Ουκρανία, ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές.

Άλλοι πέντε άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός παιδιού, διασώθηκαν, αλλά τουλάχιστον ένας πιστεύεται πως εξακολουθεί να βρίσκεται παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια μετά την επίθεση στην πόλη Σελιντόβε, βορειοδυτικά της κατεχόμενης από τους Ρώσους πόλης Ντονέτσκ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο.

Ένα τετραώροφο κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές, γνωστοποίησε ο Κλιμένκο μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Η Ιρίνα Σουσούρα, μέλος της αστυνομίας, δήλωσε στο Ρόιτερς από τον τόπο της επίθεσης ότι σημειώθηκαν δύο πυραυλικά πλήγματα γύρω στη 1 π.μ.. Το ένα έπληξε το κτίριο, ενώ ο άλλος πύραυλος έπεσε περίπου 100 μέτρα μακρύτερα.

Νωρίς σήμερα το πρωί διασώστες καθάριζαν τα συντρίμμια και προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην πλησιάσουν το κτίριο, το οποίο φαίνεται να έχει καταστραφεί από το πλήγμα.

Ένας μεγάλος γερανός βοηθούσε τους εργάτες να καθαρίσουν ένα μεγάλο όγκο από συντρίμμια εκεί όπου βρισκόταν άλλοτε ο επάνω όροφος του συγκροτήματος διαμερισμάτων. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούσαν σοκαρισμένοι τη σκηνή, μερικοί κλαίγοντας.

«Δεν έμεναν εκεί στρατιώτες, μόνο άμαχοι», λέει η 64χρονη Όλχα, η οποία ζει δίπλα στο κτίριο που καταστράφηκε και γνώριζε τη γυναίκα που σκοτώθηκε.

«Άνθρωποι έμειναν στο δρόμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ