Ραγδαία μεταβολή με χιόνια και στην Αττική – H «κρίσιμη» μέρα

0
Νέα ραγδαία μεταβολή του καιρού θα σαρώσει τη χώρα τις επόμενες μέρες, με τους μετεωρολόγους να συμφωνούν σε χιονοπτώσεις που θα πλήξουν πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με τις πιο δύσκολες μέρες να είναι η Δευτέρα και η Τρίτη. Στην «ετυμηγορία» των μετεωρολόγων έρχεται να προστεθεί και το windy το οποίο προβλέπει πέρα από τις αναμενόμενες βροχές και καταιγίδες, και χιόνια κυρίως σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον παρακάτω χάρτη τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν τα ξημερώματα της Δευτέρας και θα είναι σε πλήρη εξέλιξη μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Τα φαινόμενα θα χτυπήσουν περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή (28/1) νέο κύμα ψύχους με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα «εισβάλλει» από τα Βαλκάνια, χωρίς να επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά θα «χτυπήσει» κυρίως στο Αιγαίο.

Η Αττική και η Εύβοια θα επηρεαστούν και αναμένεται να έχουμε χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο. Μάλιστα, το φαινόμενο δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, παντουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή 28 Ιανουαρίου με Τρίτη 30 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10 με 12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.

Αν και συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα δεν μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα, ενδεχομένως να επηρεαστούν Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία – Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησος και Κρήτη.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ: Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ