Ρεβεγιόν με self test – Συναγερμός από την Όμικρον – Νέα μέτρα από Ιανουάριο

0

Μετά τις γιορτές έρχονται νέα περιοριστικά μέτρα όπως όλα δείχνουν, ανάλογα και με την εξέλιξη της διασποράς της παραλλαγής Όμικρον στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης 21 Δεκεμβρίου προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον τρόπο που θα κάνουμε γιορτές φέτος, απορρίπτοντας το σχέδιο των rapid test για όλους.

Παρόλο που όλοι περίμεναν να ανακοινωθεί η υποχρεωτική διενέργεια rapid test για όλους, ειδικά για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και μάλιστα με την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, τελικά, ο πρωθυουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση «κάνει σύσταση» για τη διενέργεια δύο self tests, ένα κατά τη διάρκεια των εορτών και ένα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, από όλους τους πολίτες, εμβολιασμένους και μη.

 

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid tests σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και, τελικά, θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

 

Τι ισχύει

 

Να σημειωθεί ότι από τις 6 Δεκεμβρίου έχει ήδη αρχίσει η δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία του πρώτου από τα δύo self test που είχε ανακοινώσει τότε πάλι η κυβέρνηση, ότι συνιστούσε να κάνουν οι πολίτες. Τα οποία τεστ, σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού, πήραν μόλις 3.050.000 δικαιούχοι, δίνοντας στα φαρμακεία τον ΑΜΚΑ τους,  με το σύνολο των δικαιούχων να ανέρχεται περίπου στα 7.500.000 εκατομμύρια.

 

Ανακοινώσεις 3 Ιανουαρίου
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα εξεταστούν με το νέο έτος και ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

«Η δεύτερη φάση της άμυνάς μας αφορά στις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα αφορούν στο ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση, στην υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και στην αύξηση της τηλεργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ