Σάκκαρη: Πρόωρος αποκλεισμός στο Roland Garros – Έχασε 2-0 σετ από τη Μούχοβα στον 2ο γύρο

0

Πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο ολοκληρώθηκε η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Roland Garros, με την πρωταθλήτρια πρώτη φορά στην κορυφαία τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις.

Η Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον 2ο γύρο του Roland Garros από την Τσέχα Καρολίνα Μούχοβα (Νο 81 στον κόσμο) με 2-0 σετ. Ουσιαστικά, η Σάκκαρη πλήρωσε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να πάρει κανένα από τα δύο τάι-μπρέικ στα οποία οδηγήθηκε το ματς 7-6 (5), 7-6 (4), με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει πρόωρα το γαλλικό Γκραν Σλαμ, στο οποίο πέρυσι είχε φτάσει «μια ανάσα» από τον τελικό και φέτος είχε πολλές ελπίδες να επαναλάβει ανάλογη πορεία, δεδομένου και του αποκλεισμού αρκετών φαβορί.

Έχασε στις λεπτομέρειες

Το παιχνίδι ξεκίνησε άσχημα για τη Σάκκαρη, η οποία κέρδισε μόλις έναν πόντο στα τρία πρώτα γκέιμ και βρέθηκε από νωρίς να κυνηγάει στο σκορ. Η Μούχοβα βρήκε εξαιρετικό ρυθμό στο σερβίς της, αλλά τέσσερα συνεχόμενα αβίαστα λάθη της έδωσαν τη δυνατότητα στην Ελληνίδα να φτάσει σε break point στο 4-2.

Δεν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και έχασε το γκέιμ, όμως στη συνέχεια έσωσε τρία σετ-μπολ στο δικό της σερβίς και χάρη σε δύο διαδοχικά double faults της Τσέχας μείωσε σε 5-4, ισοφαρίζοντας τα break.

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε ισορροπία του τρόμου, με τις δύο τενίστριες να έχουν πολλά προβλήματα στο σερβίς και τα break να πέφτουν «βροχή»: πρώτα η Μούχοβα (2-1), μετά η Σάκκαρη (2-2), ξανά η Τσέχα (3-2, σε γκέιμ που κράτησε 11,5 λεπτά!), νέα «απάντηση» από τη Μαρία (4-4), που στη συνέχεια βρέθηκε αντιμέτωπη με άλλα δύο break points, αλλά μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της και να προηγηθεί 5-4 και 6-5, χωρίς να μπορέσει να τελειώσει το σετ, που κρίθηκε και αυτό στο τάι-μπρέικ.

Εκεί η 25χρονη Τσέχα προηγήθηκε 3-0, η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 4-4, αλλά η Μούχοβα πήρε τρεις συνεχόμενους πόντους και πανηγύρισε την πρόκριση στον 3ο γύρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ