Σαρώνει η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ – Οι πολίτες αφαιρούν 11 βασικά προϊόντα από το καλάθι τους

0
Καλπάζει η ακρίβεια με τους καταναλωτές να «κόβουν» είδη πρώτη ανάγκης από το καλάθι του σούπερ μάρκετ.

Με… σπασμένα φρένα συνεχίζει να «τρέχει» η ακρίβεια, η οποία έχει μετατραπεί σε «θηλιά» για τα νοικοκυριά που αναγκάζονται να κάνουν μεγάλες περικοπές ακόμα και σε βασικά αγαθά που άλλοτε υπήρχαν σε αφθονία σε κάθε σπίτι.

Παρόλο που η τάση του πληθωρισμού είναι καθοδική, οι τιμές στα τρόφιμα ακολουθούν την ανιούσα, ενώ ο περιορισμός της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Στο ρεπορτάζ καταγράφονται τα βασικά είδη διατροφής, τα οποία αναγκάστηκαν οι έλληνες καταναλωτές να περιορίσουν λόγω της ακρίβειας.

Ελαιόλαδο: -10,8%
Γιαούρτι: -7%
Ψάρια: -6,7%
Γάλα: -5,5%
Φρούτα: -4,2%
Κρέας: -2,2%
Τυρί: -2%
Ψωμί – είδη αρτοποιίας: -1,5%
Ζυμαρικά: -1,3%
Λαχανικά: -1,3%
Ρύζι: -1,1%

Αποκαλυπτική έρευνα: Κυρίως «ελληνικό» και όχι «διεθνές» ζήτημα η ακρίβεια, λένε 6 στους 10 πολίτες

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ακρίβεια που συνεχίζει να «τρέχει» με «σπασμένα φρένα», αποτελούν τα αποτελέσματα νέας μεγάλης έρευνας, από την PulseRC σε συνεργασία και για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, στην περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 95% των συμμετεχόντων συμφωνούν ότι υπάρχει σήμερα πρόβλημα αυξήσεων τιμών και ακρίβεια. Μάλιστα, οι έξι στους δέκα (57%) απαντούν ότι είναι κυρίως «θέμα της χώρας μας», ενώ τέσσερις στους δέκα (38%) ότι είναι κυρίως «διεθνές θέμα». Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και μεταξύ των επιχειρηματιών/επαγγελματιών της Αττικής που συμμετείχαν στην έρευνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ