Στην Αθήνα η έκθεση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας «1821-2021, 200+»

0

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, αντιλαμβάνεται (αντιμετωπίζει) το γεγονός ως μια ευκαιρία αναστοχασμού του εθνικού παρελθόντος με τo βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η συγκεκριμένη δράση (200 +), φιλοξενείται στον Πολιτιστικό χώρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, στο Θησείο, και στον εκθεσιακό χώρο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Πλατεία Καρύτση.

 

Η έκθεση

Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 117 εικαστικοί καλλιτέχνες, με 151 έργα, μετά από ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος και επιλογή από την αιρετή Επιτροπή Κρίσεων του ΕΕΤΕ, περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες μορφές έκφρασης (ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, video, φωτογραφία, εγκαταστάσεις, κ.λπ.) και έχει ως στόχο την αποτύπωση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με άξονα το μείζον αυτό γεγονός του νέου ελληνικού κράτους. Εγκαινιάστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει έως τις 16 Ιανουαρίου 2022 ταυτόχρονα σε δύο χώρους, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων σε συνδιοργάνωση με τον ΟΠΑΝΔΑ και στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», πλατεία υπό την αιγίδα του Συλλόγου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν για όλους ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες λειτουργίας μπορείτε να ενημερωθείτε από τον ΟΠΑΝΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ