Στην επαγγελματική σχολή μαθητείας της ΔΥΠΑ Ελευσίνας ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου

0

Στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας της ΔΥΠΑ Ελευσίνας βρέθηκε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους επιχειρήσεων, εργαζομένων και φορέων συζητήθηκαν θέματα διασύνδεσης της γαλάζιας οικονομίας με ειδικότητες που αναπτύσσονται αυτήν τη στιγμή στον Οργανισμό αλλά και τη δημιουργία νέων.

Ενόψει και της επικείμενης εξυγίανσης και επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με τη δυνατότητα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας που αυτή δίνει στην πόλη, ο Δήμαρχος Ελευσίνας έχει αιτηθεί τη δημιουργία στοχευμένων τμημάτων μαθητείας που θα δώσουν την ευκαιρία άμεσης απορρόφησης στην αγορά εργασίας.

Ο Δήμος Ελευσίνας λοιπόν, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΥΠΑ σχεδιάζει ειδικότητες με υψηλή ζήτηση, που θα δώσουν την ευκαιρία στους νέους της πόλης αποκτήσουν την απαραίτητη τεχνική εξειδίκευση και κατάρτιση, με στόχο την κάλυψη εξειδικευμένων θέσεων εργασίας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου: «Η διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει κάνει σοβαρή δουλειά στον εκσυγχρονισμό των εργαστηρίων και των τμημάτων της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας της πόλης μας. Έχουν συμπεριληφθεί ειδικότητες που σχετίζονται με την πόλη μας και έχουν να κάνουν με την πολιτιστική κληρονομιά και τη μουσειακή διαχείριση και προσδοκούμε να δημιουργηθούν αντίστοιχες που αφορούν σε τεχνική κατάρτιση. Έχουμε ζητήσει στοχευμένα τη δημιουργία τεχνικών τμημάτων, ενόψει και της επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων, γεγονός που θέλουμε να δώσει την ευκαιρία στους νέους να δουλέψουν στον τόπο τους. Έχω τονίσει αρκετές φορές πόσο σημαντικό είναι να μείνουν οι νέοι στην πόλη, να ζήσουν, να δουλέψουν και να προσφέρουν στον τόπο τους και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ