Συγκίνηση στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου στην Κηφισιά

0

Ρίγη συγκίνησης επικράτησαν την προπαραμονή της Εθνικής γιορτής της επετείου του 1940, της μεγάλης ημέρας ή καλύτερα της μεγάλης νύχτας του “ΟΧΙ”, όπου η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο ενάντια στους Ιταλούς κατακτητές, τους οποίους και κατατρόπωσε. Και πως αλλιώς αφού όπως έχει πει και ο Winston Churchill στο τέλος του πολέμου «στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν ως ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες”.

Όλα αυτές οι πικρές αλλά και γλυκές μνήμες, τα νικηφόρα πολεμικά γεγονότα της Ελλάδας που με τόσο αίμα κατακτήθηκαν, προβλήθηκαν σε videowall και ως ντοκιμαντέρ αλλά και με την πρωτοποριακή τεχνοτροπία, που συγκινεί τα παιδιά, animation graphics and design.

Η συγκινητική αφήγηση της φιλολόγου Μαίρης Μόσχου και η καταπληκτική ερμηνεία της γνωστής λυρικής σοπράνο Μαργαρίτας Γκινοσάτη, στην αίθουσα “Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος” του Δήμου Κηφισιάς μας έφεραν ακόμη πιο κοντά στο μακρινό μα αξέχαστο σε όλους τους Έλληνες Έπος του ’40.

Σκηνοθέτις και επιμελήτρια παραγωγής η Βασιλική-Μπέσσυ Γιαννοπούλου. Θεσπέσια και τα ακούσματα από την ορχήστρα της παραγωγής ‘Φως στην Τέχνη’ που οργάνωσε την εξαιρετική εκδήλωση. Στο πιάνο ο μαέστρος Νίκος Κούρος, στα κρουστά η Νάνσυ Αγγελάκη, στο ακορντεόν ο Δημήτρης Κούστας.

Εντύπωση έκανε στο τέλος η ομιλία του Ναυάρχου ε.α. κύριου Μάρκου Μάστρακα, που ενθουσιασμένος από το ιστορικό αυτό υπερθέαμα κατέθεσε και τις δικές του μνήμες, ενώ αιτήθηκε η παράσταση αυτή σύντομα να ξαναπαιχθεί στον Δήμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ