ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία

0
Αν και η σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται ότι θα κυλήσει χωρίς αντιπαραθέσεις, η πραγματικότητα του κλίματος στους εναπομείναντες στην Κουμουνδούρου είναι πολύ διαφορετική.

Όπως μαθαίνουμε, λαμβάνουν χώρα συνεχείς συναντήσεις μεταξύ πολλών από όσους έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συμφωνούν με την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Βασικό πρόσωπο αυτής της κινητικότητας κάτω από την επιφάνεια φέρεται να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος έχει ασκήσει εξάλλου και δημόσια κριτική στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες αφορμές. Παρόλα αυτά, το ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου λέει ότι σήμερα στις 15:30, που θα συνεδριάσει η ΠΓ του κόμματος, αν δεν προκύψουν νέες εκπλήξεις από τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν θα ακουστούν, μάλλον, νέες φωνές κριτικής, ακόμη κι αν δεν συζητηθεί το θέμα της προετοιμασίας του Έκτακτου Συνεδρίου, του οποίου την αναγκαιότητα προβάλλουν όσοι σιγά σιγά παίρνουν τον ρόλο της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης στην Κουμουνδούρου.

Πάντως, πηγές του κυρίου Κασσελάκη προαναγγέλλουν ότι τα 13 περιφερειακά συνέδρια σε όλη την επικράτεια της χώρας, στα οποία αποσκοπεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα εξωστρέφειας και διαλόγου με την κοινωνία, θα βρίσκονται στη σημερινή ατζέντα.

Σφαλιάρες Τσίπρα σε Κασσελάκη μέσω Καρτερού

Αν και η φωνές εσωκομματικής κριτικής έχουν «σκουπιστεί» το τελευταίο διάστημα από την «Αυγή», αυτό δεν εμπόδισε τον μόνο δημοσιογράφο που φαίνεται να έχει αληθινή εικόνα για το τί σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας (τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες), δηλαδή τον Θανάση Καρτερό, να αφιερώσει τη χθεσινή στήλη του στην εφημερίδα εξολοκλήρου στα λάθη του Στέφανου Κασσελάκη.

Μάλιστα το έκανε αυτό με αφορμή τον τρόπο που ο νέος πρόεδρος επιτίθεται στην πλευρά των αποχωρησάντων και συγκεκριμένα για την αναφορά του ότι «με το χέρι στην καρδιά» ότι θα είχε κάνει πίσω, αν η κυρία Αχτσιόγλου, τον είχε προειδοποιήσει ότι «αυτή η καρέκλα είναι το όνειρο της ομάδας της».

Ένα ολόκληρο άρθρο, λοιπόν, με ελάχιστες και σχεδόν ασήμαντες αιχμές για την άλλη πλευρά, αλλά σκληρή κριτική και διάχυτη ειρωνεία προς τον νέο πρόεδρο.

Τον επιπλήττει για το γεγονός ότι «επικαλείται για άλλη μια φορά την «παρακαταθήκη Τσίπρα».

Του απαντά, «με το χέρι στην καρδιά», πως «τέτοιου είδους προφητείες του παρελθόντος δεν αποτελούν «παρακαταθήκη» του Τσίπρα» και ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, μπορεί να «δέχτηκε σκληρές επιθέσεις», «ουδέποτε, όμως, κατέφυγε σε τραπεζοκαθίσματα».

Τον ειρωνεύεται για την εκ των υστέρων γαλαντομία του ότι θα αποσύρονταν από την κούρσα διαδοχής Τσίπρα, υπενθυμίζοντας του: «Άσ’ το, σύντροφε πρόεδρε. Εδώ είναι Βαλκάνια». Αναρωτιέται, «πόθεν προκύπτει σύνδεση Αχτσιόγλου με καρέκλα ως στόχο» και απαντά πως «προκύπτει εύκολα σύνδεση Αχτσιόγλου με εργασιακό, συλλογικές συμβάσεις, οκτάωρο».

Τον προειδοποιεί ότι κάθε του λέξη δεν διυλίζεται μόνο από τους αντιπάλους του κόμματος, αλλά και «από εκείνους που επιμένουν ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να δίνουν λευκή επιταγή».

Και τέλος, τον «συμβουλεύει» να ακούει περισσότερο τα στελέχη του κόμματος, όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος «ουδέποτε μίλησε δημόσια χωρίς να διαβουλευτεί με ένα ευρύ και «πολύπλαγκτο» κύκλο στελεχών για τη σκοπιμότητα, το ύφος, κάθε διατύπωση ή λέξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ