Τα ερωτήματα που προκύπτουν απο την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

0

Στο επίκεντρο έντονης κριτικής έχουν μπει οι χειρισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας το μοιραίο βράδυ της Δευτέρας, όταν η 28χρονη Κυριακή μετέβη στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να ζητήσει προστασία, αλλά στη συνέχεια δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το τμήμα.

Κατά την πάγια τακτική της, η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ακόμη μία γυναικοκτονία, ενώ παράλληλα ο εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Σε αυτές τις δύο διαδικασίες, οι Αρχές καλούνται να δώσουν απαντήσεις –εξηγήσεις σε μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων που υπάρχουν από την πρώτη στιγμής της γυναικοκτονίας, όταν το θύμα όχι μόνο απευθύνθηκε στις Αρχές, αλλά ζήτησε και προστασία, την οποία εν τέλει δεν έλαβε ποτέ…

Το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 28χρονη -η οποία το βράδυ της Δευτέρας είχε μεταβεί μαζί με φίλο της στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων- ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιστρέψει στο σπίτι της με τη συνοδεία περιπολικού, διότι φοβόταν να γυρίσει μόνη.

Ωστόσο, η αξιωματικός υπηρεσίας τής είπε πως θα έπρεπε να καλέσουν την Άμεση Δράση, με αποτέλεσμα, βγαίνοντας από το τμήμα, η κοπέλα να δολοφονηθεί την ώρα που μιλούσε από το κινητό της με το «100».

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ της επικοινωνίας που είχε η 28χρονη Κυριακή με την ένστολη και του χρονικού σημείου της δολοφονίας. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η αξιωματικός υπηρεσίας είπε στο θύμα να καλέσει εκείνη την Άμεση Δράση, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό την ώρα της καταγγελίας, αλλά ότι η 28χρονη προτίμησε να καλέσει μόνη της το 100.

Υπέρ αυτού συνηγορεί η κατάθεση του φίλου της Κυριακής, όπως τουλάχιστον έχει διαρρεύσει από την Αστυνομία, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές τι πραγματικά έχει συμβεί.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ