Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι: Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 2-3 χρονών στο Παιδικό Μουσείο

0

Μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για οικογένειες με παιδιά 2-3 ετών υλοποιεί το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας για δύο Τετάρτες στις 22 και 29 Ιουνίου.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Απλά και καθημερινά υλικά, σε συνδυασμό με τις συλλογές του μουσείου, γίνονται έμπνευση για παιχνίδι.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα αποσκοπούν τα παιδιά να αγαπήσουν το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Τα προγράμματα

Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρες 16:00 – 16:50

«Κάτι γλυκό και τραγανό… μπισκότο!»

Άραγε η ζάχαρη κάνει ήχο; Πώς μυρίζει το αλεύρι; Τι θα συμβεί εάν τα ανακατέψουμε όλα μαζί σε ένα μπολ; Πώς παίρνουν σχήμα τα αγαπημένα μας μπισκότα; Πόσο μαλακό είναι το ζυμάρι και πόσο σκληρό το μπισκότο;

Τα παιδιά πειραματίζονται με τα υλικά μιας συνταγής, τα δοκιμάζουν, τα ανακατεύουν και δημιουργούν από την αρχή τα δικά τους μπισκότα!

Τετάρτη 29 Ιουνίου και ώρες 16:00 – 16:50

«Μπλουμ, ήρθε το Καλοκαίρι!»

Ποιες είναι οι 4 εποχές; Πώς μπορεί να πιάσει κανείς το καλοκαίρι; Να το μυρίσει; Έχει γεύση άραγε;

Τα παιδιά ανακαλύπτουν με πρωτότυπο τρόπο το καλοκαίρι, πειραματίζονται με υλικά, γεύσεις και μυρωδιές. Πραγματοποιούν τα πρώτα τους απλά πειράματα και ζωγραφίζουν πάνω σε καλοκαιρινά υλικά!

Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα και ελάτε να παίξετε με χρώματα, υλικά μαγειρικής και άλλα ενδιαφέροντα υλικά μαζί με τα παιδιά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ