Τα προοδευτικά μοντέλα στην Προσχολική Εκπαίδευση: Διεθνές συνέδριο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

0

Έρχεται στην Αθήνα με σύνθημα «το Μέλλον είναι καλύτερο με το Παιχνίδι» το 2ο διεθνές συνέδριο «Play on Early Education» και φέρνει όλες τις νέες απόψεις και τάσεις στην προσχολική εκπαίδευση.

Το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί από τις 27 έως και τις 30 Απριλίου 2022, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

 Το σχολείο του μέλλοντος

Στο Συνέδριο «Play on Early Education» διεθνούς φήμης επιστήμονες παιδαγωγοί και σύνεδροι, από όλο τον κόσμο, καθώς και ειδικά βιωματικά εργαστήρια θα διερευνήσουν το ρόλο και τη μορφή του παιχνιδιού στην ψηφιακή εποχή και στο σχολείο του μέλλοντος. Η διοργάνωση απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση με βάση το παιχνίδι, σε γονείς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όσους ασκούν δραστηριότητες που εμπλέκουν παιδιά. Το συνέδριο διοργανώνεται από γνωστό ελληνικό ιδιωτικό σχολείο.

«Play on Early Education»

«Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού μοντέλου «Play on Early Education» βασίζεται στο παιχνίδι. Το παιχνίδι για να είναι παιχνίδι πρέπει να έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά. Παιχνίδι είναι όταν τα παιδιά παίζουν ακηδεμόνευτα, όταν τα παιδιά επιλέγουν μόνα τους αυτό που θέλουν να παίξουν,  όταν αυτό ξεπηδά από μια δική τους ανάγκη εσωτερική, καθορίζουν μόνα τους τους κανόνες και τις αλλαγές και την εξέλιξη του παιχνιδιού» εξηγούν οι υπεύθυνοι.

«Όταν δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις τα παιδιά δεν παίζουν απλώς ακολουθούν κάποια δραστηριότητα.  Αυτό είναι το παιχνίδι που συμβάλλει από νωρίς στην δημιουργία ανεξάρτητων και αυτόνομων παιδιών με αυτοπεποίθηση, κριτική σκέψη και υπευθυνότητα. Και αυτό εμείς πιστεύουμε πως είναι η βάση για τη λειτουργία ενός σχολείου προσχολικής αγωγής.

Το συνέδριο

Το Συνέδριο υλοποιείται δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά. Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα συνειδητοποιήσουν ότι, το ελεύθερα επιλεγμένο, μη σκηνοθετημένο παιχνίδι αξίζει να είναι ο κύριος μοχλός μέσω του οποίου τα παιδιά μεγαλώνουν, ακμάζουν και μαθαίνουν να αποκτούν την κυριότητα της ζωής τους, με τον δικό τους μοναδικό ρυθμό. Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μια εφικτή και αποτελεσματική διαδικασία τάξης των πρώτων χρόνων, έστω και μόνο βασισμένη στον Σεβασμό, την Ελευθερία και την Εμπιστοσύνη, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Οι ομιλητές /τριες

Η γνωστή Σουηδή παιδαγωγός Suzanne Axelsson, ο Teacher Tom, που θεωρείται από τις καλύτερες δασκάλες προσχολικής αγωγής στον κόσμο, ο Βρετανός playworker με 46 χρόνια εμπειρία Meynell Walter, ο διευθυντής στο εργαστήριο ύπνου του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης John Axelsson, οι συνιδρύτριες του δικτύου υποστήριξης γυναικών «Women on Top» Στέλλα Κάσδαγλη και Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και ο δάσκαλος που κατάφερε να μετατρέψει ένα δημόσιο σχολείο σε ένα χωριό της Κρήτης, σε μοντέλο δημιουργικής αυτοδιαχείρισης, Άγγελος Πατσιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ