Τα Σφήττεια 2023 Δήμου Κρωπίας-ΝΠΔΔ Σφηττός & συνδιοργάνωση με Περιφέρεια Αττικής : Έναρξη Tετάρτη 5  Ιουλίου 2023. Οι πρώτες εκδηλώσεις του Ιουλίου

0

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023  θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των  πολιτιστικών εκδηλώσεων «Σφήττεια 2023» του Δήμου Κρωπίας στο Δημοτικό Θέατρο της πλατείας Δεξαμενής Κορωπίου. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν με την Έκθεση Ζωγραφικής  τοπικών καλλιτεχνών στις 20:00 και το πρόγραμμα συνεχίζεται με τη  μεγάλη μουσική συναυλία του Νίκου Απέργη στις 21:00 (Με δελτία προτεραιότητας 1 ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας στην είσοδο του θεάτρου )

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής η παιδική  παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο « Ο Καραγκιόζης στη Κιβωτό του Νώε» του Χάρη Παπαγεωργίου, στο Ναυταθλητικό  Όμιλο «Κέκροψ», στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στις 9 το βράδυ. Τους βασικούς ρόλους υποδύονται, ο Θανάσης Βισκαρουδάκης (Νώε) και ο Κώστας Σπυρόπουλος.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο της πλατείας Δεξαμενής θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Έγκλημα στο Κατσικονήσι» του Ούγκο Μπέτι. Παίζουν οι ηθοποιοί, Μαίρη Βιδάλη, Μ.Γούλα, Μ.Αλικάκος, Ρ.Αντωνοπούλου, Σ.Σουρμελίδης, Β.Βάσιου. Ώρα παράστασης : 21:00.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023  οι  εκδηλώσεις Σφήττεια φιλοξενούν το θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη σε άλλη μια σπουδαία παιδική παράσταση  «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα. Ώρα 21:00. Τόπος:  Δημοτικό Θέατρο της πλατείας Δεξαμενής.

Τα Σφήττεια συνεχίζονται την Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της πλατείας Δεξαμενής με παραδοσιακή μουσικοχορευτική παράσταση από τον Σύλλογο Ηπειρωτών και την ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα!  Οι επόμενες ημέρες του Ιουλίου (Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Παρασκευή 21) προσφέρουν πολύ δυνατές στιγμές, με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Χριστίνα Γαλιάτσου σε συναυλία, το θίασο του Θανάση Αλφόνσο να προσφέρει μια παιδική θεατρική παράσταση στο Κίτσι Κορωπίου και τους Βασίλη Λέκκα και Νίκο Σπάθα να ολοκληρώνουν «επικά» την πρώτη περίοδο των  Σφηττείων του Ιουλίου 2023 με Socrates, Hendrix,Mάνο Χατζιδάκη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλο, Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη.

Το πλήρες πρόγραμμα διατίθεται σε φυλλάδιο στα δημοτικά κτήρια και σε ηλεκτρονική μορφή στη σελίδα του Δήμου (www.koropi.gr)

ΣΦΗΤΤΕΙΑ : Η κορυφαία ετήσια πολιτιστική διοργάνωση του Δήμου Κρωπίας φέρει το όνομα του αρχαίου Δήμου Σφηττού- ενός από τους τέσσερις αρχαίους δήμους που περιλαμβάνονται στο Δήμο Κρωπίας (Σφηττός, Λαμπτραί, Κίκκυνα, Ώη). Τα Σφήττεια 2023 είναι αφιερωμένα στο Βιβλίο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Διοργάνωση ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας και  συνδιοργάνωση ορισμένων εκδηλώσεων με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ