Τιμητικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

0

Η Περιφέρεια Αττικής τίμησε τη χθεσινή ημέρα με εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 21/11/2022, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα και μελών της κυβέρνησης, με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα.

Ειδικότερα το πρωί έγινε επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ακολούθησε Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωρεών Φιλόθεου και ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Τον κ. Πατούλη, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε ομιλία από την καθηγήτρια Ιστορίας και Διεθνών Σχέσεων και Αναπληρώτρια Πρόεδρο στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά Κ. Μπότσιου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υπ. Μετανάστευσης Ν. Μηταράκης, ο Υφ. Εθνικής Άμυνας Ν. Χαρδαλιάς, ο Υφ. Κλιματικής Αλλαγής Ευ. Τουρνάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής Χ. Θεοδωρόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Σ. Αλυμάρα, ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας Ελ. Σκιαδάς, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κ. Κενεβέζος, ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ. Σαρμάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι ξένων δογμάτων, φορέων και συλλόγων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Πατούλης σε μήνυμα του τονίζει τα εξής:

«Σήμερα η Ελλάδα μας γιορτάζει διπλά. Η Ορθοδοξία μας τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου και συγχρόνως το Έθνος μας τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για τη διαχρονική τους προσφορά τόσο σε περιόδους πολέμου, όσο και στην περίοδο της ειρήνης.
Το υψηλό πατριωτικό φρόνημα των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο επαγγελματισμός, η άψογη εκπαίδευσή τους, είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για την ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια της χώρας, απέναντι σε κάθε κακόβουλη επιβολή.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με τους γεωστρατηγικούς κινδύνους για την Ελλάδα να αυξάνονται συνεχώς, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και δημοκρατίας όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Αυστηρά προσηλωμένοι στο υψηλό καθήκον να υπερασπίζονται καθημερινά τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας, αποτελούν σύμβολα γνήσιου πατριωτισμού και είναι πρότυπα για όλους μας. Η Περιφέρεια Αττικής τους τιμά και θα είναι στο πλευρό τους, παρέχοντας στήριξη όπου χρειάζονται.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλα τα άξια στελέχη των ενόπλων δυνάμεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ