Τι να κάνετε αν χάσετε το κατοικίδιό σας

0

Πόσες φορές έχουμε δει χαμένα κατοικίδια να κοιτούν φοβισμένα στους δρόμους; Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όλων όσοι έχουμε κατοικίδια είναι μήπως οι αγαπημένοι μας φίλοι χαθούν και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι απόλυτα λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι τα ζώα συντροφιάς δεν έχουν μάθει να ζουν στο σπίτι και δεν ξέρουν να αντιμετωπίζουν τους κινδύνους του δρόμου. Η φιλοζωική Επιτροπή Δάφνης – Υμηττού εξέδωσε οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθείτε εάν χάσετε το κατοικίδιό σας.

Τι να κάνετε αν χάσετε το κατοικίδιό σας

  • Αναζητείστε το ζωάκι σας περπατώντας στο χώρο που χάθηκε για να μπορείτε να ακούτε και να ελέγχετε καλά τους χώρους γύρω σας.
  • Ενημερώστε φίλους, γνωστούς γείτονες και ασφαλώς το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σας και ζητήστε τους να γνωστοποιήσουν κι εκείνοι την απώλεια του ζώου σας.
  • Βάζετε αφίσες με καθαρές φωτογραφίες του ζώου, στο δήμο σας, στα petshop, στα super market, στα κτηνιατρεία κ.λ.π. αναφέροντας τηλ. επικοινωνίας, το φύλο και το όνομα του ζώου, που και πότε χάθηκε, αν έχει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ή σημάδι, αν έχει κάποια πάθηση.
  • Ανακοινώστε το στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, σχετικές εξειδικευμένες ιστοσελίδες για απώλεια ζώου κ.λ.π.).
  • Δηλώστε την απώλεια στην Αστυνομία και τον Κτηνίατρο σας έχοντας μαζί σας το μικροτσίπ του ζώου σας.
  • Ελέγξτε συχνά τα μηνύματα και τις κλήσεις στο κινητό σας, το email σας το messenger κ.λ.π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ