Το μέλλον του αθλητισμού στην Ευρώπη: Συνάντηση αθλητών με τον Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά

0

Εκπρόσωποι αθλητών από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή είχαν παραγωγικές συζητήσεις με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας», σήμερα (10/3) στις Βρυξέλλες.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

 

Τα λόγια του Μαργαρίτη Σχοινά

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας», Μαργαρίτης Σχοινάς, είπε:

«Η συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι εξαιρετική. Σε αυτούς τους άνευ προηγουμένου δύσκολους καιρούς επιβεβαιώσαμε ότι, χέρι-χέρι, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε κοινές Ολυμπιακές και Ευρωπαϊκές αξίες, συμπεριλαμβανομένης της ανεκτικότητας, της ισότητας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Αυτά είναι βασικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Μοντέλου μας.

 

Οι δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου

Ο πρόεδρος της EOΕ και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Σπύρος Καπράλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αθλητές όλης της Ευρώπης, δηλώνοντας: «Το τοπίο του αθλητισμού αλλάζει συνεχώς και πρέπει να συνεχίσουμε να ακούμε τους αθλητές μας και να ενεργούμε αποφασιστικά για να διασφαλίσουμε ότι ο αθλητισμός θα παραμείνει βασικός άξονας εντός της ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μεγάλα βήματα όσον αφορά τις ίσες ευκαιρίες, την υγεία και την ευημερία, την εκπροσώπηση των αθλητών και πολλά άλλα.

 

Τα ζητήματα στα οποία εστίασαν οι αθλητές

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν από τους εκπροσώπους των αθλητών των ΕΟΕ και της ΔΟΕ αναπτύχθηκαν σε διαβούλευση με τις Επιτροπές Αθλητών από όλη την Ευρώπη. Μια έρευνα υλοποιήθηκε από την Επιτροπή Αθλητών των EOΕ, εστιάζοντας σε τέσσερα μείζονα θέματα:

  1. Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο,
  2. Εκπροσώπηση αθλητών εντός αθλητικών οργανισμών,
  3. Υποστήριξη προς τους αθλητές και
  4. Χρηματοδότηση προς τον ευρωπαϊκό αθλητισμό.

Το αποτέλεσμα της έρευνας έδωσε τη δυνατότητα στην Επιτροπή Αθλητών των ΕΟΕ να παρουσιάσει σαφείς και ευρέως υποστηριζόμενες συστάσεις στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ