Το τελευταίο αντίο στην Φώφη Γεννηματά

0

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη

Το ύστατο χαίρε στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά είπε πλήθος κόσμου την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
Με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι ανά χείρας από τις 10 το πρωί της Τετάρτης συνέρρεε κόσμος για να αποχαιρετίσει την πολιτικό, ενώ ο πρωθυπουργός είχε κηρύξει εθνικό πένθος για την ημέρα εκείνη και
Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία στον Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. Πραγματοποιήθηκε στάση της σορού μπροστά από την Βουλή.

 

 

 

 

 

 

 

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού

Λίγο μετά τις 8 το πρωί η σορός της έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών και οδηγήθηκε με τη συνοδεία της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου από τις 10 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Το φέρετρο της σκεπάστηκε με τρεις σημαίες, την ελληνική σημαία, την σημαία του ΠΑΣΟΚ αλλά και την σημαία του ΚΙΝΑΛ.
Απλός κόσμος που μπορεί να μην την γνώριζε προσωπικά, από πολύ νωρίς βρέθηκε στην Μητρόπολη για να αποχαιρετίσει την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ενώ σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε εκεί λίγο μετά τις 9.30 για να αποτίσει φόρο τιμής στην δική τους Φώφη.
Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά τελέστηκε με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς.

«Δουλέψτε για το κόμμα»

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σαουδική Αραβία, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, η Πολιτεία θα τιμήσει τη Φώφη Γεννηματά για το παράδειγμα ακαταμάχητου σθένους και αδιάλειπτης προσφοράς, δίνοντας το όνομά της στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού.

Το μήνυμα που η ίδια έστειλε μέσω συνεργατών της ως παρακαταθήκη ήταν «διασφαλίστε τη ενότητα, συμβάλλετε για να γίνει ομαλά η αλλαγή της ηγεσίας, δουλέψτε για το κόμμα».
Και έχοντας καθαρή εικόνα για την κατάσταση που αντιμετώπιζε έδινε η ίδια κουράγιο στους συνεργάτες και τους δικούς της ανθρώπους, που έμειναν δίπλα της στο νοσοκομείο μέχρι και την τελευταία στιγμή και στους οποίους ήθελε να εμπνεύσει τη δύναμη του φεύγει κανείς όρθιος -όπως ακριβώς εκείνη επέλεξε να αναχωρήσει για το ταξίδι στην αιωνιότητα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ