Υπουργείο Οικονομικών: Ξανά στις αγορές το Δημόσιο-Οι τρεις νέες δημοπρασίες ομολόγων

0
Τρεις «εξόδους στην αγορά» μέχρι και τον Ιούνιο προγραμματίζει το ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του. Σημειώνεται ότι το Δημόσιο μέχρι στιγμής (από την αρχή του χρόνου) έχει βγει στις αγορές δύο φορές αντλώντας περίπου 6 δισ. ευρώ. Το συνολικό πρόγραμμα δανεισμού του Δημοσίου για φέτος είχε προσδιοριστεί στα περίπου 7 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), οι τρεις νέες δημοπρασίες ομολόγων θα πραγματοποιηθούν στις 19 Απριλίου, στις 17 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα δημοπρασιών Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) αποτελεί μέρος της εκδοτικής δραστηριότητας του Ελληνικού Δημοσίου για το έτος 2023, ενώ παράλληλα στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Ο ΟΔΔΗΧ θα ανακοινώνει την τελική απόφασή του αναφορικά με  τη διενέργεια της προγραμματισμένης δημοπρασίας, το ISIN των εκδόσεων ΟΕΔ που θα δημοπρατηθούν και τέλος, το ύψος των δημοπρατούμενων ποσών, μία ημέρα πριν από την ημερομηνία εκάστης δημοπρασίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σχετική πληροφόρηση από την ομάδα των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς.
Εξάλλου, σημειώνεται ότι σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη ήταν κλειστές λόγω του Πάσχα των καθολικών. Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων (ΗΔΑΤ) δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,08%.
Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ