Υπουργικό: «Γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές στο κράτος

0
Το σύνθημα για “γκάζι στις μεταρρυθμίσεις” αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την πρώτη μετά και την παρουσίαση στην ΔΕΘ του μεταρρυθμιστικού οδικού χάρτη της κυβέρνησης.

Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει έξι νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων και αυτά που αφορούν στο νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου, καθώς και στην σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την περίθαλψη ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Το επόμενο κύμα νομοθετικών πρωτοβουλιών προγραμματίζεται για το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου σε νέα συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αναμένεται να περιλαμβάνει την λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τελικό προγραμματισμό 16.000 προσλήψεων για το 2024. Θα ακολουθήσει στα τέλη Οκτωβρίου και η τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές που αφορούν στο κράτος επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η κατάσταση που βιώνουμε, κυρίως λόγω των φυσικών καταστροφών, “μας αναγκάζει να τρέξουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, για όσα πρέπει να γίνουν στο κράτος”, με στόχο όλες αυτές οι αλλαγές να έχουν αντανάκλαση στην βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός εστιάζεται και σε πρωτοβουλίες στο πεδίο της οικονομίας και ανάπτυξης με τα πέντε βασικά πεδία των κυβερνητικών σχεδιασμών να αφορούν στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης και στην αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, στην ενίσχυση του ανταγωνισμού και στην αύξηση των εισοδημάτων, στην περαιτέρω μείωση του μη μισθολογικού κόστους, στους αυστηρούς ελέγχους σε κάθε εστία ανομίας, στη βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή Δικαιοσύνης.

Σε αυτά προστίθεται η μάχη ενάντια στην ακρίβεια κυρίως στα τρόφιμα με διαρκή προσπάθεια αντιμετώπισης και των φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά.

Στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης θα βρεθεί όμως και το ζήτημα της κακοκαιρίας αφενός λόγω του συναγερμού που έχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό για την σημερινή, ιδιαίτερα δύσκολη βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων, ημέρα και αφετέρου λόγω της συνεχιζόμενης προσπάθειας αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών θα παρουσιάσει μάλιστα στο υπουργικό συμβούλιο και την καταγραφή και την πρώτη εκτίμηση των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel όπου σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το προηγούμενο διάστημα, οι διαθέσιμοι πόροι για παρεμβάσεις πρώτης ανάγκης σε οδικά δίκτυα, σήραγγες, γέφυρες και σιδηρόδρομο, ανέρχονται περίπου σε 600 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναμένεται να αφορούν και στην κατάσταση συναγερμού στην οποία βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σήμερα γίνονται αισθητές και στην Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ