Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Φιλικό και προσβάσιμο και σε άτομα με οπτική αναπηρία

0

Μια πρωτοπόρα δράση που αφορά στην προσβασιμότητα, αλλά και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με οπτική αναπηρία στους χώρους πολιτισμού και τα θέατρα, έλαβε χώρα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Έγινε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, στο πλαίσιο υλοποίησης της συμπερίληψης των ατόμων με οπτική αναπηρία στον πολιτισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φεστιβάλ, στον ρόλο των εκπαιδευόμενων βρέθηκε το προσωπικό της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., το οποίο επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εν λόγω δράση. Ειδικά, οι ταξιθέτες και ταξιθέτριες, μέσα από την εκπαίδευσή τους στις βασικές αρχές συνοδείας (τεχνικές προσέγγισης, τεχνικές βλέποντα συνοδού) για τα άτομα με οπτική αναπηρία, απέκτησαν μια σφαιρική εικόνα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία όρασης, καθώς και για τις βασικές τεχνικές που ακολουθούνται στην εξυπηρέτηση των ατόμων με οπτική αναπηρία.

Προσαρμογή

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, κ. Κατερίνα Ευαγγελάτου, επισήμανε σχετικά: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου επιθυμεί να καταστήσει τις εκδηλώσεις του φιλικές και προσβάσιμες προς όλους τους πολίτες. Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, εγκαινιάζουμε σήμερα στους χώρους του Ωδείου Ηρώδου Αττικού αυτήν την σημαντική δράση, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Θεωρούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες συνεισφέρουν ουσιαστικά στην προσβασιμότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε άτομα με οπτική αναπηρία, αλλά ταυτόχρονα μας βοηθούν να προσαρμόσουμε συνολικά τη στάση μας απέναντι στα άτομα αυτά, κατανοώντας τις δυσκολίες που συναντούν σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΑΤ για αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ