Χατζηθεοδοσίου: Καταναλωτές & μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δέχονται ασφυκτικές πιέσεις

0

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές και οι έμποροι – επιχειρηματίες λόγω της ακρίβειας, μίλησε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN (11/12/2022)

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στην έρευνα που πραγματοποίησε η Pulse RC για λογαριασμό του Ε.Ε.Α. τόνισε, ότι το 63% των πολιτών νιώθει απαισιοδοξία για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα το 49%, είτε είναι εργαζόμενοι είτε είναι επαγγελματίες ανησυχούν για το μέλλον της εργασίας τους.

Σημείωσε ακόμη, ότι σύμφωνα με την έρευνα ένα σημαντικό ποσοστό των ερωτηθέντων έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή περίπου το ίδιο ποσοστό έχει μειώσει τα έξοδα σε καταναλωτικά αγαθά, γεγονός που δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες στους εμπόρους – επιχειρηματίες.

Αξιοσημείωτο είναι δε, όπως εξήγησε, ότι το 21% των ερωτηθέντων μειώνει την κατανάλωση σε βασικά αγαθά.

“Όλα αυτά δηλώνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό πλέον των Ελλήνων, αλλάζει το βιοτικό του επίπεδο. Ήδη, η έρευνα έδειξε ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι αποδεκτά κατά 67% από τον κόσμο, όχι όμως από επιλογή αλλά από οικονομική ανάγκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι πολλοί μικρομεσαίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και επανέλαβε την πρόταση του Ε.Ε.Α. για μία ρύθμιση 120 δόσεων για το σύνολο των οφειλών, ώστε να καταφέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Τέλος, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μία σημαντική κίνηση στην αγορά τις ημέρες των εορτών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ