Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας – Πότε θα επαναληφθούν

0

Γρήγορα έσβησε η χθεσινή “φλόγα” ελπίδας για κατάπαυση πυρός κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων διπλωματών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Οι συνομιλίες κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών δεν κατέληξαν σε κάποιο αποτέλεσμα με τους διαπραγματευτές να επιστρέφουν στις βάσεις τους για διαβουλεύσεις προτού ξεκινήσει τις επόμενες μέρες ένας δεύτερος γύρος συζητήσεων με στόχο την κατάπαυση του πυρός.

Οι συζητήσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών διεξήχθησαν στο σημείο «Aleksandrovka-Vilcha» της πόλης Γκόμελ της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από το γραφείο του Ζελένσκι, η ουκρανική αντιπροσωπεία στις συνομιλίες με τη Ρωσία ζήτησε την αποχώρηση όλων των ρωσικών δυνάμεων από το ουκρανικό έδαφος, περιλαμβανομένων της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαϊλο Ποντολιάκ έκανε λόγο για «δύσκολες διαπραγματεύσεις»: «Δυστυχώς η ρωσική πλευρά παραμένει λίαν προκατειλημμένη όσον αφορά στις καταστροφικές διαδικασίες που ξεκίνησε».

Στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας πιθανώς οι επόμενες συζητήσεις

Στην ουκρανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο υπουργός Αμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τοτσίτσκιι, ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, οι βουλευτές Αρακάμια και Ουμέροφ και ο εκπρόσωπος της Τριμερούς Ομάδας Επαφής, Κόστιν.

Η Μόσχα εκπροσωπήθηκε από το δεξί χέρι του προέδρου Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνισκι, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν, τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι και τον Ρώσο πρεσβευτή στη Λευκορωσία Μπόρις Γκριζλόβ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι ο επόμενος γύρος των συνομιλιών θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Πιθανότατα, ο τόπος διεξαγωγής θα είναι στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ