Όλη η Αθήνα μία Σκηνή: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης

0

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).  Από 18 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις.

Οικογενειακή παράσταση

Το Άλσος Παγκρατίου θα υποδεχτεί, τη Δευτέρα 4/7, μικρούς και μεγάλους για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια «Θεομύθοι του Ολύμπου» από το Ρέον Θέατρο, ενώ το ίδιο βράδυ η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται στηνΠλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο για να μας παρασύρει με τζαζ και swing ρυθμούς.

Μελωδίες σε Παγκράτι και Πατήσια

Την Τρίτη 5/7, στο Άλσος Παγκατίου το κοινό θα κάνει «Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Αθήνας» με το μουσικό σχήμα One Note Stand, ενώ στο θέατρο Γκράβας θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε», ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια», με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου, της Άννας Ματσούκα, τηςΘέλμας Καραγιάννη και της Νατάσας Χριστοφιλάκη.

Την Τετάρτη 6/7 θα απολαύσουμε τον Monsieur Minimal  σε ένα απελευθερωτικό Easteria Full band Live show στο Άλσος Παγκρατίου, τη συνθέτρια Μάρθα Μεναχέμ σε μία μοναδική μουσική παράσταση στον Λόφο Λαμπράκη, καθώς και τη Νάντια Καραγιάννη στη μουσική παράσταση «Κύκλε εσύ του έρωτα» στο θέατρο Γκράβας.

Καμπανέλλης και παιδικό θέατρο

Η Πέμπτη 7/7 περιλαμβάνει θέατρο και μουσική. Οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν στον Λόφο Λαμπράκη τη θεατρική διαδραστική παράσταση «Αισωπομαχίες» από την ομάδα «Μικρός Νότος», το θέατρο Γκράβας θα φιλοξενήσει τη θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το Θέατρο Πρόβα, ενώ στην πλατεία Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών το κοινό θα συναντήσει την Κωνσταντίνα σε μία συναυλία με τραγούδια από τη παράδοση της Μεσογείου.

Μουσικό φινάλε

Η εβδομάδα συνεχίζει και ολοκληρώνεται μουσικά. Την Παρασκευή 8/7, στον Λόφο Λαμπράκη, τιμούμε τον μεγάλο συνθέτη Γιώργο Ζαμπέτα σε ένα μοναδικό αφιέρωμα με την Ελένη Ροδά, το Γιώργο Γιαννόπουλο, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Ζαμπέτα τον νεότερο, ενώ στην Κυψέλη, στον πεζόδρομο Φωκίωνος Νέγρη, η Νεφέλη Φασούλη υποδέχεται τους ακροατές σε μία συναυλία γεμάτη συναίσθημα.

Τέλος, το Σάββατο 9/7 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες του τον Λόφο Λαμπράκη, κλείνοντας μουσικά την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ