Όχι του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας στη μετατροπή του 26ου Γυμνασίου σε Πειραματικό

0

Για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, βρέθηκε το θέμα του 26ου Γυμνασίου Αθηνών το οποίο το Υπουργείο Παιδείας θέλει να μετατρέψει σε Πειραματικό σχολείο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι ο Δήμος πρόκειται να παρασταθεί και στο δικαστήριο υπέρ των γονέων και των εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης, «Είμαστε σε “ανοιχτή” γραμμή με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Έχουμε συμφωνήσει ότι ο δήμος θα παρασταθεί στο δικαστήριο», απαντώντας στους εκπροσώπους της δημοτικής αντιπολίτευσης που επανέφεραν το θέμα.

 Ανάληψη του κόστους της προσφυγής

Ο Νάσος Ηλιόπουλος από την “Ανοιχτή Πόλη” σημείωσε, ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει σύμπλευση απόψεων μεταξύ της διοίκησης του δήμου και της δημοτικής αντιπολίτευσης. Παρόλαυτα, ζήτησε από τον Δήμο Αθηναίων, εκτός από την υποστήριξη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και τη δικαστική παράσταση, να αναλάβει και το κόστος της νομικής προσφυγής στην οποία έχουν προχωρήσει.

 Αίτημα ακύρωσης

«Πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα ότι ο Δήμος Αθηναίων εκτός από το να στηρίξει τη δικαστική αγωγή θα κινηθεί με αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ, για να μην υλοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο της υπουργού Παιδείας», επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός από τη “Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας”, ενώ στο ίδιο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση του Πέτρου Κωνσταντίνου από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ