1ο Γενικό Λύκειο Νέου Ψυχικού: Σειρά διαλέξεων για το ανατολικό ζήτημα

0

Κύκλος διαλέξεων με θεματική «Το ανατολικό ζήτημα άλλοτε και τώρα. Μία ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση» εγκαινιάζεται στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ψυχικού.

Εισηγητές των διαλέξεων θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών, κ. Γ.  Ηλιόπουλος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίου Βερολίνου, και ο Καθηγητής Ιστορίας  Παντείου, Διδάκτωρ   Πανεπιστημίου Paris I Sorbonne,  κ. Ι. Αντωνόπουλος.

Οι δύο πρώτες διαλέξεις έχουν προγραμματιστεί την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 , και την Τρίτη, 24  Μαΐου 2022, ώρα 19.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ο Γενικού Λυκείου  Ν. Ψυχικού.

Ελεύθερη είσοδος

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δ. Τσαγκλάς ανέφερε σχετικά: “Στη μαθητική  κοινότητα του 1ο Γενικού Λυκείου  Ν. Ψυχικού   έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι το Σχολείο είναι φυτώριο πολιτισμού, ανοικτό προς όλους τους δημότες του Δήμου μας. Η ανακαινισμένη, δε, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου είναι ο πλέον κατάλληλος χώρος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Χάρη στην αγαστή συνεργασία του 1ο Γενικού Λυκείου  Ν. Ψυχικού  με τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και ιδιαίτερα με την Πρόεδρό του, κ. Σοφία Βυθούλκα, διοργανώνεται  το παρόν πρόγραμμα διαλέξεων,  στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τους δύο έγκριτους Καθηγητές να αναλύουν  με τρόπο απλό και κατανοητό το περίφημο «Ανατολικό ζήτημα», ο καθένας από τη δική του οπτική: ο Καθηγητής  Φιλοσοφίας, κ. Γ.  Ηλιόπουλος, από τη φιλοσοφική, και ο Καθηγητής Ιστορίας , κ. Ι. Αντωνόπουλος,  από την ιστορική. Η είσοδος είναι ελεύθερη.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ