5ο Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, χορών και γεύσεων δήμου Ζωγράφου

0

Σε παραδοσιακούς ρυθμούς και με πολύ κέφι ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, παρουσία του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα, το 5ο Φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής, χορών και γεύσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης στο πάρκο Γουδή.

Όσα είπε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ: «Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία να θυμηθούμε την προέλευση μας, να τιμήσουμε τις ρίζες μας και να ζωντανέψουμε τις παραδόσεις μας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ αλλά παράλληλα κι ένα μπράβο στο Νομικό Πρόσωπο και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για την άρτια διοργάνωση. Η μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή των συνδημοτών μας απέδειξε την επιτυχία του και ταυτόχρονα ανεβάζουν τον πήχη για την επόμενη διοργάνωση».

Παραδόσεις, έθιμα και τοπικά εδέσματα

Κατά τη διάρκεια του 4ημερου Φεστιβάλ, πλήθος κόσμου, άντρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών, επισκέφθηκαν τα περίπτερα που είχαν στήσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι (Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος», Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης», Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, Σύνδεσμος Παλαιών Ζωγραφιωτών, Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Θ. Κολοκοτρώνης», Ένωση Ηπειρωτών Ζωγράφου «Απειρωτάν», Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωγράφου «Παυσίλυπον», Σύλλογος Θρακιωτών Ζωγράφου) στο πάρκο Γουδή, ενημερώθηκαν για τις παραδόσεις και τα έθιμα διαφόρων περιοχών της πατρίδας μας.

Επίσης, είχαν την ευκαιρία να γευτούν εδέσματα από την Ήπειρο, την Κρήτη, τον Πόντο, τη Θράκη, την Αρκαδία και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και να χορέψουν και να τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια, διατηρώντας ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ