2ο Λύκειο Μοσχάτου: Επιτυχημένη ενημερωτική δράση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

0

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και προαγωγή υγείας διοργανώνει για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της πόλης εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη από το AIDS και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν). 

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η Ε.Ε.Μ.Α.Α. λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα δεδομένα που αφορούν την μετάδοση των Σ.Μ.Ν. στην Ελλάδα και γνωρίζοντας ότι η μετάδοση των Σ.Μ.Ν. αφορά κυρίως τις νεότερες ηλικιακά ομάδες  δημιούργησε ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης βασισμένο σε αντίστοιχα προγράμματα ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων. Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης των Σ.Μ.Ν. με φιλικό και όσο το δυνατόν πιο κατανοητό τρόπο.

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 υλοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους μαθητές του 2ου Λυκείου Μοσχάτου. Εξειδικευμένοι ιατροί της Ε.Ε.Μ.Α.Α συντόνισαν και παρουσίασαν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο παρακολούθησαν 70 μαθητές του 2ου Λυκείου οι οποίοι  συμμετείχαν με έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στην ενημέρωση και τις βιωματικές δράσεις.

Διασφάλιση της υγείας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  αποτελεί το πρώτο από ένα κύκλο προγραμμάτων που θα διεξαχθούν σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  (όλες οι τάξεις Γυμνασίου Γενικής Εκπαίδευσης και όλες οι τάξεις Λυκείου Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) του Δήμου μας από τον Σεπτέμβρη του 2022 ως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος τηρήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Το πρόγραμμα παρακολούθησε  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και  Κοινότητας Ταύρου, Κατερίνα Καρύδη η οποία συνεχάρη τους συντελεστές για την υλοποίηση της δράσης.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά: «Η  προαγωγή και η διασφάλιση της  υγείας των νέων μας είναι υψίστης σημασίας. Στηρίζουμε και ενισχύουμε πρωτοβουλίες και δράσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που στόχο έχουν την σωστή ενημέρωση των νέων μας από εξειδικευμένους φορείς μέσα στο οικείο σχολικό περιβάλλον. Προτρέπουμε όλα τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μας να  δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ