Δήμος Ιλίου: Πρόγραμμα ενημερωτικών εκδηλώσεων

0

 

Ο Δήμος Ιλίου, στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που προσφέρει στους δημότες του διοργανώνει για το δεύτερο μισό του μήνα μια σειρά από ομιλίες οι οποίες στον πυρήνα τους επεξεργάζονται ζητήματα που απασχολούν τους νέους και μη γονείς.

Ψυχολογικές δυσκολίες εφήβων

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: Δήμητρα Κάρκου (Ψυχολόγος), Κωνσταντίνα Ράπτη (Ψυχολόγος)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 17/02/2023, 16:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Καλλιτεχνικό Καφενείο, Πολυδύναμο κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών & Κοινωνικών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης» Πωγωνίου & Ηροδότου, Ίλιον 131 23

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση θα παρουσιάζει τον ορισμό και περιγραφή των τριών επικρατέστερων ψυχολογικών δυσκολιών που συναντώνται ανάμεσα σε νέους ανθρώπους κατά την περίοδο της εφηβείας: Αγχώδεις Διαταραχές, Κατάθλιψη και Εναντιωματική Προκλητική Διαταραχή. Στόχος της παρουσίασης είναι η ενημέρωση γονιών και εκπαιδευτικών για τα συμπτώματα και τους κινδύνους των εν λόγω ψυχολογικών διαταραχών της Εφηβείας με σκοπό την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την προαγωγή της ψυχικής υγείας στα σχολεία.

 

Μητρότητα και έλευση του πρώτου παιδιού

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: Αλεξάνδρα Μπάκα (Κοινωνική Λειτουργός), Καλλιόπη Γεωργούδη (Κοινωνική Λειτουργός)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 17/02/2023, 17:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού, Νέστορος 105, Ίλιον 131 22

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με τη εξής φράση γονέας δεν γεννιέσαι γίνεσαι, μέρα με τη μέρα. Η μητρότητα κάτι που μαθαίνεται μέσα από την σχέση που αναπτύσσει η μητέρα με το μωρό. Το πρώτο παιδί στην οικογένεια σηματοδοτεί τη μετάβαση του ζευγαριού στη γονεϊκότητα, καθώς αλλάζει η καθημερινότητα και οι προτεραιότητες τους. Σκοπός της ομιλίας αυτή είναι να συζητήσουμε γύρω από τα αναπτυξιακά στάδια του μωρού, καθώς και τον υποστηρικτικών παραγόντων για τη μετάβαση στη μητρότητα – γονεϊκότητα.

 

Σχέσεις γονέα και παιδιού: ένας μοναδικός δεσμός

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ: Κατερίνα Συμεωνίδου (Κοινωνική Λειτουργός), Κωνσταντίνα Ράπτη (Ψυχολόγος)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: 23/02/2023, 16:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Καλλιτεχνικό Καφενείο, Πολυδύναμο κέντρο Πολιτιστικών, Αθλητικών & Κοινωνικών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης» Πωγωνίου & Ηροδότου, Ίλιον 131 23

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Στην εκδήλωση αυτή θα εξεταστεί η σχέση γονέα και παιδιού μέσα από τις εναλλαγές στις οποίες υπόκειται ο ρόλος του γονέα ανάλογα με τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού, και θα μιλήσουμε για τα όρια που καλείται να θέσει ο γονέας με σκοπό την υγιή και ασφαλή εξέλιξη του παιδιού και της γονεϊκής σχέσης. Στο τέλος θα αναφερθούμε στις τρεις βασικές αρχές καθώς και στις τεχνικές ενίσχυσης της θετικής γονεϊκότητας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των γονιών για θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σχετικά με τη σχέση τους με τα παιδιά, καθώς και η συμβουλευτική για τρόπους διαχείρισης συμπεριφορών ή καταστάσεων που μπορεί να σχετίζονται με τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ