Δήμος Ελευσίνας: Οριστικοποιήθηκε η ιδιοκτησία ακινήτου συνολικής έκτασης 4,5 στρεμμάτων

0

Κι επισήμως περνά στην ιδιοκτησία του Δήμου ακίνητο μετά από την σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ με την απόφαση περί παρακατάθεσης αποζημίωσης των ακινήτων που απαλλοτριώθηκαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας επί των Ο.Τ. 185-185Α της Δημοτικής Ενότητας Ελευσίνας.

Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Δήμητρος-Ιωάννου Αγάθου – Άρη Βελουχιώτη, συνολικής έκτασης σχεδόν 4,5 στρεμμάτων.

Η εν λόγω έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος στάθμευσης, ενώ από τη συνολική έκταση ένα μέρος αυτής ανήκει ήδη στον Δήμο Ελευσίνας.

Βάσει της απόφασης του δικαστηρίου η συνολική αποζημίωση ανέρχεται στις 732.000 ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η εκτίμηση της αντικειμενικής του αξίας από την Δ.Ο.Υ. υπολογίζεται στις 852.000 ευρώ.

Η κάλυψη της δαπάνης θα πραγματοποιηθεί από την επιχορήγηση των 20 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Εσωτερικών, μην επιβαρύνοντας τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Στη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής πεζοδρόμου, ανακατασκευές πεζοδρομίων πέριξ των ανωτέρω οδών, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και φυτεύσεις.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Μαυρογιάννης: «Μετά από ενέργειες μας ακόμα ένας κοινόχρηστος χώρος αποκτάται από τον δήμο μας. Σε εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης, απαλλοτριώσαμε το χαρακτηρισμένο ως χώρο στάθμευσης ακίνητο με σκοπό την διευκόλυνση της προσβασιμότητας στο εμπορικό κέντρο, τις δημόσιες υπηρεσίες και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Η δαπάνη για την αποζημίωση του ακινήτου καλύφθηκε από την χρηματοδότηση των 20 εκ. που διεκδικήσαμε και πέτυχαμε από το Υπουργείου εσωτερικών, αξιοποιώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κρατική χρηματοδότηση. Να σημειώσω, ότι και αυτή η απόκτηση του ακινήτου από τον Δήμο μας εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό μας για την απόκτηση και ανάπλαση του δημόσιου χώρου».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου δήλωσε: «Η δημιουργία ενός νέου χώρου στάθμευσης σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πόλης θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα και θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δημότες. Τόσο μέσω της επιχορήγησης των 20 εκατομμυρίων όσο και μέσω διεκδίκησης κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, επικεντρωνόμαστε σε ουσιαστικά έργα για την πόλη και τους ανθρώπους της, που θα κάνουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας καλύτερη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ