45 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ

0
Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη για τα 45 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Πώς θα ήταν άραγε η Ελλάδα σήμερα, αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ακούσει τους «προοδευτικούς» που έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»; Και τελικά, σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, δεν υπέγραφε τη Συνθήκη Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ; Σκεφτείτε το! Η χώρα μας θα προσπαθούσε σήμερα απελπισμένα να «ανοίξει» την πόρτα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως άλλες χώρες των Βαλκανίων.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το γνώριζε. Και γι’ αυτό, με τη γενναία στάση του απέναντι στους λαϊκιστές της εποχής, έχει πλέον δικαιωθεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Και μαζί του κι όλοι εμείς στην παράταξη που ίδρυσε, τη Νέα Δημοκρατία. Διότι, όπως και να το μετρήσει κανείς, η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη της Ελλάδας στην Ευρώπη. Ήταν και πάλι, άλλωστε, η δική μας παράταξη που στις πολύ δύσκολες μέρες του 2015 κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αγνοώντας το πολιτικό κόστος.
Είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση αλάνθαστη; Φυσικά και όχι. Λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας με την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ; Και πάλι όχι. Αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει -ούτε ο πιο δύσπιστος- το πολύ θετικό πρόσημο που έχει η συμμετοχή της πατρίδας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. Στις προκλήσεις, λοιπόν, που έχουμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια, έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να έχουμε μία δυναμική ομάδα Ευρωβουλευτών που θα μας εκπροσωπεί στις Βρυξέλλες. Και φυσικά μια σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση που θα συνεχίσει να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις κοινής λογικής, προς όφελος των πολλών.
Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πιο δυνατά στην Ευρώπη. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε στις επερχόμενες Ευρωεκλογές. Το οφείλουμε στα παιδιά μας πάνω από όλα που αξίζουν να ζήσουν σε μια πραγματικά σύγχρονη και ευρωπαϊκή χώρα. Έτσι ακριβώς όπως την είχε οραματιστεί κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ