6ο Εργαστηριακό Κέντρο Αθηνών – Γαλατσίου: Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες μαζί με σχολεία της πόλης

0

Δύο αξιόλογες δράσεις πραγματοποίησε το 6ο Εργαστηριακό Κέντρο Αθηνών – Γαλατσίου, σε συνεργασία με το 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, καθώς και με υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου.

Ειδικότερα, η πρώτη δράση αφορούσε στη φύτευση η οποία πραγματοποιήθηκε στον σχολικό κήπο του 6ου Εργαστηριακού Κέντρου Αθηνών – Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ».

Δενδροφύτευση

Συγκεκριμένα, ομάδες μαθητών και μαθητριών εργάστηκαν σε δύο περιόδους για τη διαμόρφωση δύο μικρών κηπαρίων που υπάρχουν στο προαύλιο του σχολείου. Με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Γαλατσίου και του Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Αργυρού, προετοιμάστηκε το έδαφος των δυο αυτών κήπων. Στην πρώτη φάση έγιναν οι φυτεύσεις, σύμφωνα με το κηποτεχνικό σχέδιο το οποίο είχαν δημιουργήσει οι μαθητές. Ειδικότερα, στρώθηκε γεω-ύφασμα για την αποφυγή ανάπτυξης ζιζανίων, καθώς μεγάλο μέρος του παρτεριού είναι ακάλυπτο. Επίσης, τοποθετήθηκε και το απαιτούμενο αυτόματο πότισμα, ενώ σε επόμενο στάδιο θα τοποθετηθούν και διακοσμητικοί φλοιοί δένδρων. Τα φυτά που φυτεύτηκαν, με χορηγία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Γαλατσίου, στην πρώτη φάση ήταν: λεβάντα, καλιστήμονας, κυδωνίαστρο και κισσό, ενώ σε επόμενη φάση θα φυτευτούν ενδιάμεσα: γκαούρα και βερβερίδα. Συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα. Κατερίνα Ρηγοπούλου και συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, Χαρά Δαρσακλή και Θανάσης Φράγκος.

Ανακύκλωση

Η δεύτερη δράση που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο 6ο Εργαστηριακό Κέντρο Αθηνών – Γαλατσίου, σε συνεργασία με το 1ο & 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, αφορούσε στη συγκέντρωση κυρίως καπακιών PET, αλλά και άλλων υλικών προς ανακύκλωση.

Αφού συγκεντρώθηκε πολύ μεγάλος αριθμός καπακίων και άλλων υλικών, τα οποία τοποθετήθηκαν σε ειδικές κούτες, ορίστηκε η μέρα της ανακύκλωσης, ώστε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Γαλατσίου και του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Κορρέ, καθώς και του προγράμματος επιβράβευσης ανακύκλωσης διαχωρισμένων υλικών της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της «Green City», να ζυγιστούν οι ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών που είχαν συγκεντρωθεί.

Συμμετέχοντες

Αξίζει να αναφερθεί, ότι χάρη στη μεγάλη συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών το σχολείο έλαβε ρεκόρ πόντων στη σελίδα της «GREEN CITY». Στη δράση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννης Κορρές, ο Αντιδήμαρχος του Τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Σπύρος Αργυρός, ο Διευθυντής του 6ου Εργαστηριακού Κέντρου Αθηνών – Γαλατσίου, κ. Πάνος Μπεγέτης, οι διευθυντές του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Γαλατσίου, οι εκπαιδευτικοί και το μαθητικό δυναμικό που πήραν μέρος και στα δύο προγράμματα. Από την πλευρά του «Green City» συμμετείχαν η κ. Μαρία Θεοδωράκη και ο κ. Κώστας Πετσίνης.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ