Εκδήλωσης Μνήμης για τα Θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας του Αιγάλεω

0

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 η εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας του Αιγάλεω, που διοργάνωσε ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στον χώρο του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω, τιμώντας τη συμπλήρωση 80 ετών από τον μαρτυρικό θάνατο δεκάδων Αιγαλεωτών στις 29 Σεπτεμβρίου 1944.

Η παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων τοπικών αρχών, και μελών της Ένωσης, ανέδειξε τη σημασία της συλλογικής μνήμης και της διατήρησης της ιστορίας για τις επόμενες γενιές.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, ανέφερε: «Η εκδήλωση αυτή δεν είναι απλώς μια αναφορά στο παρελθόν, αλλά μια δέσμευση για το μέλλον. Θυμόμαστε τους ήρωες μας και τους τιμούμε, αγωνιζόμενοι καθημερινά ενάντια σε κάθε μορφή βίας και αδικίας. Η μνήμη τους μας καθοδηγεί στην οικοδόμηση ενός κόσμου που σέβεται την ανθρώπινη ζωή».

Ο Δήμος Αιγάλεω ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση και ενίσχυσαν το πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης της τοπικής κοινωνίας. Η μνήμη των θυμάτων θα παραμείνει πάντα ζωντανή στην καρδιά μας, προτρέποντάς μας να εργαζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και απεχθείς πρακτικές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ