Australian Open: Με το δεξί ξεκίνησε η Μαρία Σάκκαρη

0

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Μαρία Σάκκαρη στο Australian Open, αφού δυσκολεύτηκε μεν απέναντι στην Τατιάνα Μαρία, αλλά κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-0 σετ και να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας άνοιξε την αυλαία στη «Rod Laver Arena», με την Σάκκαρη να επικρατεί της 34χρονης Γερμανίδας (Νο.287) με 6-4 και 7-6 σε 1 ώρα και 46 λεπτά και πλέον περιμένει ή τη Σάσνοβιτς ή τη Ζενγκ, στη φάση των «64» του Australian Open.

Το ματς

Κάθε αρχή και δύσκολη, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πρεμιέρα της Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν έπιασε ιδιαίτερα υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο ήταν εκεί στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα και θα μπει ξανά στο court την προσεχή Τετάρτη (19/1) για να κάνει άλλο ένα βήμα προς τη διάκριση.

Η αγχωτική πρεμιέρα της Μαρίας φαίνεται και από τα αβίαστα λάθη της (37 έναντι 23 της αντιπάλου της), όμως σε γενικές γραμμές βρήκε λύσεις από το σερβίς και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε από την πολύπειρη Γερμανίδα. Ήταν και πολύ καλή στο φιλέ, όπου κέρδισε 23/28 πόντους.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ανταλλαγή μπρέικ και την Τατιάνα Μαρία να στέκεται ανέλπιστα καλά στο court. H Σάκκαρη, ωστόσο, μετά από τέσσερις χαμένες ευκαιρίες, σημείωσε το πολυπόθητο μπρέικ στο 4-4 και δεν δυσκολεύτηκε στη συνέχεια να «γράψει» το 1-0.

Κλειστό ήταν και το δεύτερο σετ και, μάλιστα, αυτή που φαινόταν πιο απειλητική ήταν η Γερμανίδα. Η Σάκκαρη, ωστόσο, έσβησε και τα τρία μπρέικ πόιντ της, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Νο.8 τενίστρια στον κόσμο ήταν μια κλάση ανώτερη και χωρίς κανένα πρόβλημα έκλεισε τον αγώνα, αποφεύγοντας τα μπλεξίματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ