Conference League: Έγραψε ιστορία η Ρόμα – Κατέκτησε τον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, 1-0 τη Φέγενορντ

0

Η Ρόμα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στο Conference League, επικρατώντας στον τελικό των Τιράνων με 1-0 της Φέγενορντ.

Ένα γκολ και μια καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος έφτανε στους «τζιαλορόσι» για να σηκώσουν την κούπα του Europa Conference League στον ουρανό της αλβανικής πρωτεύουσας. Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε να αντέξουν στην πίεση των Ολλανδών και με σύμμαχο την τύχη, καθώς οι αντίπαλοι είχαν και δύο δοκάρια, οι Ιταλοί έφτασαν στον στόχο τους.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που έμελλε να κρίνει και την τύχη του αγώνα, σημείωσε ο Τζανιόλο στο 32ο λεπτό.

Έγραψε ιστορία ο Μουρίνιο

Παράλληλα με την ομάδα του, τη Ρόμα, ιστορία έγραψε και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο «Special One» έγινε ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων που έχει κατακτήσει τέσσερις διαφορετικούς ευρωπαϊκούς τίτλους: Το Champions League (2004 Πόρτο, 2010 Ίντερ), το Κύπελλο UEFA (2003, Πόρτο), το Europa League (2017, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και το Europa Conference League (2022, Ρόμα).

Χαμός στο Ολίμπικο

Την ίδια ώρα που οι παίκτες της ομάδας τους έδιναν τα πάντα για να κατακτήσουν τον τίτλο στην «Arena Kombetare», οι οπαδοί της Ρόμα που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στα Τίρανα, είδαν την αναμέτρηση από το Ολυμπιακό Στάδιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο» είχαν μπει γιγαντοοθόνες, μέσω των οποίων οι τιφόζι μπορούσαν να παρακολουθούν το ματς στα Τίρανα. Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να φανταστεί, στο γκολ του Τζανιόλο και την κατάκτηση του τίτλου έγινε… χαμός.

Ένα γκολ ήταν αρκετό

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 20λεπτο, η Ρόμα (που «έχασε» με τραυματισμό τον ανέτοιμο Μιχιταριάν στο 17′) άρχισε να βγάζει μεγαλύτερη επιθετικότητα, προσεγγίζοντας την περιοχή της Φέγενορντ κυρίως από τα δεξιά με τον Μαντσίνι και τον Κάρσντορπ.

Σε μία τέτοια σέντρα του Μαντσίνι στην πίσω ζώνη της ολλανδικής άμυνας, ο Τζανιόλο κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα με το στήθος και την «τσίμπησε» ακόμη πιο ωραία μπροστά από τους Τράουνερ και Μπέιλοου, κάνοντας το 1-0 για τους «τζιαλορόσι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ