Euroleague: Τιμωρία στον Ολυμπιακό – Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 53.000 ευρώ πρόστιμο για το μάτς με τη Μονακό

0

Διπλή τιμωρία επέβαλε η Euroleague στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στο ΣΕΦ στο 5ο ματς των πλει οφ με τη Μονακό.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, την οποία τιμωρία θα εκτίσει στον πρώτο εντός έδρας αγώνα την επόμενη σεζόν 2022-23, ενώ ταυτόχρονα του επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 53.001 ευρώ για την είσοδο των φιλάθλων στο παρκέ του ΣΕΦ και τη χρήση καπνογόνων στο Game 5 που έκρινε την πρόκριση για το Final-4 του Βελιγραδίου, στο οποίο επικράτησε με 94-88 των Μονεγάσκων.

Η ανακοίνωση

Όπως ανακοίνωσε η Euroleague Basketball, «o Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμα συνολικού ύψους 53.001 € για περιστατικά που διαδραματίστηκαν από το κοινό και διατάραξαν την εξέλιξη του αγώνα, για τη μη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων, για τη χρήση λέιζερ και για την εισβολή φιλάθλων στο παρκέ με αφορμή τον εντός έδρας αγώνα με την Μονακό, σύμφωνα με τα άρθρα 29.1.g), 29.1.h), 29.2.f) και 29.2.i) του Πειθαρχικού Κώδικα της Euroleague, αντίστοιχα».

 Τι συνέβη

Αμέσως μετά το τελικό 94-88, που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, ολόκληρο το ΣΕΦ, που βρισκόταν από νωρίς «στο… πόδι», ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Παίκτες, τεχνικό επιτελείο, φροντιστές έγιναν κυριολεκτικά ένα με τον κόσμο, που «εισέβαλε» πρόωρα στον αγωνιστικό χώρο και ανάγκασε την Euroleague να εκδώσει ανακοίνωση που καταδίκασε όσα έγιναν.

«Η Ευρωλίγκα καταδικάζει τα όσα έλαβαν χώρα στα τελευταία λεπτά του πέμπτου ματς των playoffs ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό.

Η έλλειψη ασφάλειας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οδήγησε στην εισβολή των οπαδών στο παρκέ, τη στιγμή που το ματς ήταν σε εξέλιξη, και ανάγκασε τους διαιτητές να το διακόψουν, έως ότου εξασφαλιστούν οι μίνιμουμ συνθήκες ασφαλείας. Υπήρξαν κι άλλες παραβιάσεις ασφάλειας, όπως η χρήση πυρσών, λέιζερ και κροτίδων και όλα αυτά έχουν καταγραφεί από την Ευρωλίγκα», ανέφερε -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η διοργανώτρια Αρχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ