Fuel Pass 2: Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της πλατφόρμας – Τα 3 απαραίτητα στοιχεία για την αίτηση

0

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με την πληρωμή να ολοκληρώνεται στις αρχές Αυγούστου.

Προκειμένου να υποβάλλετε αίτηση πρέπει να εισέλθετε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet, να επιλέξετε το Fuel Pass και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία που είχατε ακολουθήσει και τον Απρίλιο.

Για όσους δεν ήταν στους δικαιούχους του Απριλίου, θα πρέπει να ξέρετε πως θα χρειαστούν απαραιτήτως 2 ή 3 στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσετε:

  • Email
  • Αριθμός κινητού τηλεφώνου
  • Εφόσον επιλέξετε ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που είστε συνδικαιούχοι

Αίτηση μέσω ΚΕΠ

Εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε την αίτηση online μόνοι σας, τότε μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και ο υπάλληλος να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την αίτηση. Θα χρειαστεί ωστόσο να χορηγήσετε τα ίδια στοιχεία και θα πρέπει να ξέρετε τους κωδικούς σας.

Εισοδηματικά κριτήρια

Τα κριτήρια θα αναπροσαρμοστούν στα επίπεδα των 45.000 ευρώ, όπως δηλαδή ίσχυσε για το Power Pass. Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο, το ετήσιο εισόδημα δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Ακόμα, ωστόσο, δεν έχει δημοσιευτεί το νέο ΦΕΚ που θα αποσαφηνίζει όλες τις λεπτομέρειες.

Με βάση τα ΑΦΜ οι αιτήσεις

Για άλλη μία φορά, χρειάζεται να οπλιστείτε με υπομονή. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και πάλι με βάση τον λήγοντα του ΑΦΜ, έτσι πρώτοι θα κάνουν αίτηση οι αριθμοί που λήγουν σε 1 και 2. Μετά από 4 ή 5 ημέρες η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη για να μπουν όλα τα ΑΦΜ.

Επειδή όμως θα χρειαστούν κάποιες μέρες μέχρι την πίστωση των ποσών στον εκάστοτε δικαιούχο, όσοι χάσουν την ημερομηνία του ΑΦΜ τους, ή όσοι έχουν το 9 ή το 0 πληρωθούν με μεγαλύτερη καθυστέρηση από ότι όσοι έχουν τα υπόλοιπα ΑΦΜ.

Πίστωση χρημάτων

Στον πρώτο γύρο, μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, χρειάζονταν περίπου τρεις εργάσιμες μέρες μέχρι να πιστωθούν τα χρήματα. Ωστόσο, σε ερώτηση που δέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τον δεύτερο γύρο, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες ημέρες. «Το ταχύτερο δυνατόν η πληρωμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι προϋποθέσεις

Προκειμένου να λάβετε το επίδομα βενζίνης, πρέπει να πληρούνται 4 απαραίτητα κριτήρια:

Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία

Να είναι ασφαλισμένο

Να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας)

Τα ποσά

Τα ποσά για τον νέο γύρο του Fuel Pass μετά τις αυξήσεις είναι τα εξής:

100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όμως αν επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

85 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

65 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ