“illustradays 2022”: Επιστρέφει στην Αθήνα – Το πιο χρωματιστό φεστιβάλ της πόλης

0

Μετά την πρώτη του επιτυχημένη διοργάνωση, το “illustradays” φέρνει στην Αθήνα για δεύτερη χρονιά ένα κομμάτι δημιουργικότητας από κάθε γωνιά του κόσμου και ταυτόχρονα, φέρνει στην Ελλάδα το μοναδικό της φεστιβάλ αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη της εικονογράφησης.

 

Ένα φεστιβάλ που το 2021 φιλοξένησε τη δουλειά περισσότερων από 150 καλλιτεχνών και καλωσόρισε πάνω από 3500 επισκέπτες και επισκέπτριες που αγαπάνε το illustration και το εικονογραφημένο βιβλίο.

 Συμπεριληπτική γιορτή

Χρωματιστές εκθέσεις, διαδραστικά εργαστήρια, πλάσματα βγαλμένα από σελίδες και έργα τέχνης, experts που μοιράζονται τα μυστικά τους σε εμπνευσμένες ομιλίες και portfolio reviews, networking δράσεις για εικονογράφους, μια μεγάλη ανοιχτή βιβλιοθήκη, καλεσμένοι και καλεσμένες από κάθε σημείο της γης και πολλές άλλες δράσεις, έρχονται το Σεπτέμβριο του 2022 σε αυτή τη χαρούμενη, δημιουργική και συμπεριληπτική γιορτή.

Το illustradays 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 9-18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό όλων των ηλικιών.

 Οι εκθέσεις

Η συνεργασία του φεστιβάλ με το Fondazione Zavrel και την έκθεση Le Immagini Della Fantasia συνεχίζεται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με διεθνείς καλλιτέχνες και να ανακαλύψει τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εικονογράφησης. Ο Gabriel Pacheco, καλλιτέχνης και επιμελητής της έκθεσης, κάνει μια μικρή αναδρομή στις διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων και δημιουργεί μια σύνθεση εικονογράφων και έργων, αποκλειστικά για το illustradays 2022, που θα ταξιδέψει στην Αθήνα και θα φέρει νέες τεχνικές, βιβλία και ιστορίες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η δεύτερη έκθεση θα είναι αποτέλεσμα μιας ακόμα δημιουργικής συνεργασίας, αυτή τη φορά με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ποιο είναι το ταξίδι και οι σημαντικοί σταθμοί της εικονογράφησης στην Ελλάδα; Το illustradays και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν μια αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στα πιο σημαντικά πρόσωπα της εικονογράφησης της χώρας μέσα από πολύ αγαπημένα παιδικά βιβλία.

Και φυσικά, σε λίγες εβδομάδες, έρχεται η ανακοίνωση της θεματικής του illustradays 2022 και του open call σε καλλιτέχνες, των οποίων τα επιλεγμένα έργα θα συνθέσουν την τρίτη έκθεση του φεστιβάλ.

 Ίρις Σαμαρτζή

Τα νέα όμως δε σταματούν εδώ. Σε κάθε διοργάνωση, το illustradays συστήνει τη δουλειά ενός ή μιας εκονογράφου ως Art Director της χρονιάς, που ετοιμάζει μάλιστα και την εικαστική του ταυτότητα.

Η αγαπημένη εικονογράφος Ίρις Σαμαρτζή είναι η Art Director του illustradays 2022 και ετοιμάζει ήδη το εικαστικό της φετινής χρονιάς.

Η Ίρις Σαμαρτζή είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και tutor σε παιδικά, δημιουργικά εργαστήρια. Η δουλειά της έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ