Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις του Market Pass για τους μήνες Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Σεπτέμβριο θα ανοίξει το vouchers.gov.gr για νέες αιτήσεις.

Σε μία εβδομάδα περίπου λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις και έτσι ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για το market pass. Οι νέες φορολογικές δηλώσεις είτε θα «δημιουργήσουν» νέους δικαιούχους είτε θα πετάξουν δικαιούχους εκτός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει στα μέσα Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα η καταβολή του επιδόματος να αναμένεται για τις αρχές Οκτωβρίου. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ήτοι στις 31 Αυγούστου, θα αρχίσει την επεξεργασία των εισοδημάτων του 2022 για τους παλιούς δικαιούχους προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από αυτούς εξακολουθούν να δικαιούνται το επίδομα.

Σύμφωνα με τη διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, οι δικαιούχοι του Market Pass 2 θα επιλεγούν με βάση τα εισοδήματα που δηλώνονται φέτος και αφορούν το 2022.

Ποιοι το δικαιούνται

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έλαβαν το Μarket Pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν για το 2022. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει την δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο είσπραξης του επιδόματος Market pass 2. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που επέλεξαν αρχικά να πληρωθούν μέσω άυλης προπληρωμένης κάρτας, θα μπορέσουν να ζητήσουν αν θέλουν να πιστωθούν τη νέα επιδότηση στον τραπεζικό λογαριασμό τους. Αντίστοιχο και οι δικαιούχοι που είχαν δηλώσει ΙΒΑΝ, θα μπορούν να επιλέξουν την άυλη κάρτα.

Αναφορικά με τους νέους δικαιούχους, αιτήσεις θα απαιτηθεί να κάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν έλαβαν την επιδότηση στην πρώτη φάση, είτε γιατί παρέλειψαν να την κάνουν τον περασμένο Φεβρουάριο, είτε διότι τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2021 υπερέβαιναν τα όρια που είχαν τεθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here