“Maroussi Digital Academy”: H νέα δημοτική ακαδημία – Τα προγράμματα που θα λειτουργήσουν

0

Τη νέα Δημοτική Ακαδημία “Maroussi Digital Academy”, μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, παρουσίασε ο Δήμος Αμαρουσίου και οι συνεργαζόμενοι φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την υλοποίησή της, σε εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ανοίγοντας τη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχειρεί να παρέμβει πιλοτικά στο κρίσιμο ζήτημα της απασχόλησης των νέων επιστημόνων και αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Δήμου με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης και Νέας Τεχνολογίας».

Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην επίτευξη της ίδρυσης της Δημοτικής Ακαδημίας “Maroussi Digital Academy”, υπογράμμισε τη σημασία του συνεκτικού προγράμματος Προσέλκυσης Χορηγικών Πόρων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Δήμο Αμαρουσίου από τα μέσα του έτους 2020.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δήμου μας, δημιουργήσαμε ένα μεθοδολογικό εργαλείο προσέλκυσης χορηγικών πόρων και εκπαιδεύσαμε με την αναγκαία τεχνογνωσία τα στελέχη του Γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ενώ παράλληλα αναπτύξαμε δράσεις επικοινωνίας, ανάμεσα στις οποίες η διαδικτυακή σελίδα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ώστε οι Επιχειρήσεις, εγκαίρως και πλήρως ενημερωμένες, να εντάσσουν στον προγραμματισμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τους δράσεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορεί να καλύψει ο Δήμος από άλλες πηγές.

Όλη αυτή η δουλειά βάσης αποδίδει καρπούς, όπως αποδεικνύεται ήδη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, αλλά και από τη συνεργασία που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σήμερα».

Πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει την οργανωτική ευθύνη για την ίδρυση της Δημοτικής Ακαδημίας, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι «σκοπός της προσπάθειάς μας είναι να προσφέρουμε ψηφιακές δεξιότητες στους νέους μας, ώστε να έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Είμαστε υπερήφανοι- πρόσθεσε- που τη Δημοτική Ακαδημία θα στελεχώνουν σπουδαίοι ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Ωστόσο, στόχος μας είναι η καθιέρωση της Ακαδημίας, προκειμένου να γίνει ένα ισχυρό εκπαιδευτικό κέντρο. Σήμερα συντελείται ένα σπουδαίο πρώτο βήμα και ευελπιστούμε και για το επόμενο.»

Επί του προγράμματος αναφέρθηκε αναλυτικότερα η Επίκουρος Καθηγήτρια του Παν/μίου Πειραιά Γιωργία Ζούνη.

Τα προγράμματα

Στην Δημοτική Ακαδημία “Maroussi Digital Academy” θα λειτουργήσουν τα εξής προγράμματα:

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στρατηγική και Ψηφιακό Μάρκετινγκ»

Το Γραφείο Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού μαζί με το Γραφείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχωρούν στη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος «Στρατηγική και Ψηφιακό Μάρκετινγκ» που καλύπτει απαιτήσεις της εποχής και παράλληλα, αποτελεί σημαντικό εφόδιο για τον ενδιαφερόμενο για την εύρεση εργασίας.

Το πρόγραμμα «Στρατηγική και Ψηφιακό Μάρκετινγκ» απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων, σε αποφοίτους, σε εργαζόμενους και στελέχη και σε ανέργους και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο στη σύγχρονη διοίκηση επιχειρήσεων & ανθρώπινων πόρων και το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ.

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων NETAcad

Η συμμετοχή στα καινοτόμα προγράμματα του NetAcad θα δώσει στους σπουδαστές την ευκαιρία ενδυνάμωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων τους με πρακτικό προσανατολισμό στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς εργασίας ΤΠΕ, αλλά και τη δυνατότητα να διευκολύνουν μελλοντικά την εύρεση εργασίας στο αντικείμενο των σπουδών τους μέσω δράσεων που παρέχει το πρόγραμμα.

To Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων NetAcad παρέχει καινοτόμο διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό μέσω online πλατφόρμας, λογισμικό εξομοίωσης δικτύων, καθώς και δυνατότητα εκπαίδευσης σε πραγματικό δικτυακό εξοπλισμό.

Πλήθος παρευρισκομένων

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) Κατερίνα Βουρλάκη.

Παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Γενική Γραμματέας Μαίρη Γαλαζούλα, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά και η Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος Κορίνα Λιούτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ